Česnakų sriuba – tikras prancūzų rudens topas, pristatydamas receptą sako prancūziško restorano „Le BonJour“ virėjas Bronius Kindurys. Jis apgailestauja, kad nors sriuba – itin gardi ir gana lengvai paruošiama, apie šį receptą lietuviai dar mažai arba išvis negirdėję.

Įdomu tai, kad gaminant šį patiekalą česnakai apkepami, o paskui verdami nenuluptomis skiltelėmis, todėl jokio aštrumo, kaip kad būtų galima iškart pagalvoti, nelieka. Švelnioje kreminės konsistencijos sriuboje itin išraiškingai juntami čiobreliai. „Česnakų sriuba išties labai kvapni, bet galiu užtikrinti, kad valgydami pačių česnakų nejausite, tad po jos tikrai galėsite drąsiai bendrauti su žmonėmis“, – juokiasi B. Kindurys.

Jei norite vegetariško varianto, virėjas rekomenduoja rinktis daržovių sultinį, kas nori šiek tiek sotesnio patiekalo – tiks vištienos sultinys. Kiti sultiniai, anot jo, netinka jau vien dėl tamsesnės spalvos.

Prancūziška česnakų sriuba

Prancūziška česnakų sriuba

1 l sriubos reikės:

  • 1 l pasirinktinai daržovių arba vištienos sultinio
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 8 galvučių česnako (neluptų)
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 200 ml grietinėlės
  • 100 ml baltojo vyno
  • kelių šakelių čiobrelių

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite prikaistuvį. Įpilkite į jį alyvuogių aliejaus.
  2. Į prikaistuvį sudėkite nenuluptus česnakus kartu su čiobreliais ir juos pakepinkite. Galima įdėti ir pusžiedžiais supjaustytų svogūnų.
  3. Kai česnakai gražiai apskrunda, ant viršaus supilkite sultinį. Užpylus sultinį sriubą reiktų virti apie pusantros valandos, kad atsiskleistų česnakų aromatas.
  4. Prieš pat virimo pabaigą supilkite grietinėlę ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu.
  5. Sriubą pagardinkite skrebučių kubeliais, papuoškite šviežia petražolių šakele.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)