Šio pyrago skonis toli gražu nėra toks, koks daugumos obuolių pyragų – jis nėra labai saldus, turi rūgštelės ir yra labai gaivus.

Močiutė atskleidė, kokie pagrindiniai ingredientai jos legendiniam pyragui suteikia ypatingo skonio: „Visuose pyragų receptuose yra naudojama labai daug cukraus, o aš jo naudoju labai minimaliai. Į pyragą dedu ne tik obuolių, bet ir natūralių uogų, dėl to jis yra labai gaivus ir turi rūgštelės, yra natūralaus skonio.“

Per dvidešimt šio gardėsio gaminimo metų močiutę taip ištobulino receptą, kad daugiau niekam nepavyksta atkartoti jos išgaunamo ypatingojo skonio.

„Šiuo pyragu visada vaišinu savo svečius ir visiems jis labai patinka. Receptu jau esu pasidalijusi su daugybe žmonių, bet visi ateina ir klausia: „Kaip tu taip jį pagamini? Mums taip neišeina“, per daug metų aš šitą receptą ištobulinau“, – šypsodamasi pasakojo ji.

Iš kur pati sužinojo šį receptą, ji nebeprisimena, bet patikina, kad pati pyragą papildė savo ingredientais ir recepte yra labai daug jos kūrybos.

Močiutė sutiko su DELFI Maisto skaitytojais pasidalinti savo dvidešimties metų gaminamu legendinio obuolių pyrago receptu.

Jums reikės:

  • 8 didelių obuolių
  • 2 vnt. kiaušinių
  • pusės stiklinės cukraus
  • arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 400 g miltų
  • 1 šaukšto grietinės
  • žiupsnelio druskos
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • šlakelio romo esencijos
  • aliejaus arba sviesto
  • cinamono

Gaminimas:

Nulupame obuolių odelę, išpjauname jų sėklas.
Į indą įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir vanilinį cukrų, viską labai gerai išplakame su elektriniu plakikliu.
Į masę supilame miltus (močiutė juos pataria sijoti, nes tada tešla gauna oro, tampa puresnė ir neturi gumuliukų), įdedame druską, grietinę, kepimo miltelius, įpilame romo esencijos ir viską gerai išmaišome su elektriniu plakikliu.

Pyrago kepimo formą ištepame aliejumi arba sviestu, jei reikia, dugne patieskite kepimo popierių.
Didžiąją dalį paruoštos tešlos dedame į kepimo skardą, ant jos supjaustome paruoštus obuolius nedidelėmis skiltelėmis ir pabarstome cinamonu.

Iš likusios tešlos rankomis formuojame pailgas apvalias juosteles ir jas įstrižai dedame ant pyrago.
Tarp juostelių tarpų galima dėti uogienės ar uogų. Močiutės teigimu, šiam pyragui ypač tinka spanguolės.

Pyragą įdedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, kol gražiai paruduoja.
Iškepusį pyragą apibarstome vaniliniu cukrumi.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)