Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Ingredientai

Močiutės cepelinai

Mėsa:

  • 0,8 kg maltos kiaulienos
  • 2 pjaustytų svogūnų
  • 1,5 šaukštelio baziliko
  • 3/4 šaukštelio pipirų
  • 3/4 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)

Bulvės:

  • 4 kg bulvės (prieš tarkuojant)
  • 0,5 kg virtų maltų bulvių
  • Bulvių krakmolas iš tarkuotų bulvių
  • 1,5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)

Padažas:

  • 0,25 kg kumpio gabaliukai
  • 1 pjaustytas svogūnas

Vanduo:

  • Vanduo
  • 1,5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)

Paruošimas

Močiutės cepelinai

1. Pasodinkite bulves, užauginkite jas bei nuimkite derlių.

Močiutės cepelinai

2. Padažui padaryti, sudėkite šoninę į keptuvę ir kepkite maždaug 10 minučių. Tada sudėkite pjaustytus svogūnus ir kepkite dar maždaug 2 minutes.

Močiutės cepelinai

3. Kruopščiai sumaišykite mėsos ingredientus.
4. Kruopščiai sumaišykite visus bulvių tešlos ingredientus.

Močiutės cepelinai

5. Atgnybkite tešlos ir paskleiskite ją delne. Įdėkite šiek tiek mėsos į vidurį, tada uždarykite cepeliną ir pavoliokite tarp delnų. Drėkinkite rankas vandeniu, kad tešla neliptų prie rankų. Taip pat sudrėkinkite skardą vandeniu, į kurią sudedate cepelinus.
6. Į verdantį vandenį įpilkite druskos ir krakmolo. Krakmolas yra neprivalomas, tačiau jis išlygina cepelinų paviršių. Įdėkite cepelinus į verdantį vandenį ir virkite juos maždaug 25-30 minučių arba kol jie išvirs.

Močiutės cepelinai

7. Valgykite juos su paruoštu padažu, grietine ir tuo, kas jums patinka.
Skanaus!

Močiutės cepelinai