Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Ingredientai

Močiutės angliški pusryčiai
Foto: Romas and MO


  • Keleto šoninės gabalėlių
  • 4 dešrelių
  • 2 pomidorų
  • 2 kiaušinių
  • 6 pievagrybių
  • Sviesto
  • Keleto baltos duonos gabalėlių
  • Skardinės pupelių
  • Aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • Krapų
  • Kraujinių dešrelių (jei galite jų rasti)


Paruošimas

1. Įdėkite dešreles į kepimo skardą. Dešreles apvoliokite aliejuje. Dešreles įdėkite į iki 190 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 5 minutes.
2. Į kepimo skardą sudėkite šoninę ir kepkite maždaug 5 minutes.

Močiutės angliški pusryčiai
Foto: Romas and MO

3. Į kepimo skardą sudėkite pievagrybius ir kepkite maždaug 5 minutes.
4. Perpjaukite pomidorus per pusę, išpjaukite žalią dalį. Pagardinkite druska ir pipirais.
5. Sudėkite pomidorus, pupeles (jei reikia, naudokite indą), įmuškite kiaušinius į kepimo skardą. Kiaušinius pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite viską apie 10-15 minučių.

Močiutės angliški pusryčiai
Foto: Romas and MO

6. Paskrudinkite duoną ir užtepkite sviesto ant viršaus.
7. Viską pabarstykite džiovintais krapais, o ne šaldytais, kaip padarėme mes.
8. Mėgaukitės su žmogumi, kuris daug valgo, nes šis patiekalas nėra skirtas tiems, kas mažai valgo.

Skanaus!

Močiutės angliški pusryčiai
Foto: Romas and MO