Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Ingredientai

Viduržemio jūros paukštiena

  • Antis (arba višta) – 2 kg
  • Keli pomidorai
  • 2 česnakų galvutės
  • 1 citrina
  • 4-5 šaukštai raudonojo vyno acto (jei įmanoma, naudokite balzaminį actą)
  • Kietasis sūris (parmezanas arba panašus)
  • Makaronai

Marinatas:

  • Bazilikas (pagal skonį)
  • 1 šaukštelis druskos
  • Čiobreliai (pagal skonį)
  • 0,5 šaukštelio pipirų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Viduržemio jūros paukštiena

Paruošimas

1. Sumaišykite visus marinato ingredientus trintuvėje.
2. Išvalykite antį. Įtrinkite marinatą į antį. Nepamirškite ertmių ar jokių vietų. Palikite marinuotis maždaug 2 valandas.
3. Į kepimo skardą įpilkite alyvuogių aliejaus ir paskirstykite aliejų. Įdėkite pomidorus. Sutraiškykite česnakus ir įdėkite į kepimo skardą.
4. Subadykite citriną peiliu ir įdėkite į antį. Uždėkite groteles ant kepimo skardos ir tada uždėkite antį ant grotelių. Į kepimo skardą įpilkite stiklinę vandens.
5. Įdėkite viską į iš anksto iki 200 °C įkaitintą orkaitę maždaug 1 valandai 20 minučių – 2 valandoms arba kol antis iškeps. Antį vis apipilkite skysčiu. Ją apverskite, kad ir kita pusė taip pat keptų.
6. Į verdantį vandenį įpilkite druskos. Įdėkite makaronų ir virkite, kol jie išvirs.

Viduržemio jūros paukštiena

7. Viską išimkite iš orkaitės. Perkelkite antį į dubenį. Padažui padaryti, sutrinkite pomidorus, nulupkite lukštus nuo česnakų ir juos sutrinkite. Įpilkite raudonojo vyno acto, anties skysčio ir sumaišykite viską.
8. Padažo uždėkite ant anties, ant uodegos, uždėkite ją ant grotelių ir tuomet atgal į orkaitę.
9. Nusausinkite makaronus, supilkite padažą į makaronus, keletą baziliko lapų, tarkuoto sūrio ir sumaišykite viską.
10. Išimkite antį iš orkaitės. Atsipjaukite gabalėlį. Įsidėkite makaronų. Patarkuokite sūrio ant makaronų. Uždėkite keletą baziliko lapelių ir mėgaukitės!

Viduržemio jūros paukštiena

Skanaus!