„Virtuvėje pas pauliusweets" projekte yra kuriami kulinariniai videoreceptai, kur maisto tinklaraštininkai gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Tofu ir daržovių iešmeliai
Foto: DELFI


Ingredientai (maždaug 8-10 iešmelių):

  • 300 g tofu
  • 1 paprikos (arba po 1/2 skirtingų spalvų)
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 1/3 cukinijos

Tofu ir daržovių iešmeliai
Foto: DELFI


Marinatui:

  • 1/3 puodelio vandens
  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų agavų sirupo
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštelių rūkytos paprikos
  • 1 šaukštelio česnakų miltelių
  • 1/2 šaukštelio kario
  • Druskos, pipirų

Tofu ir daržovių iešmeliai
Foto: DELFI


Gaminimo eiga:

Tofu nusausiname popieriniu rankšluosčiu, atidedame į šalį. Dubenyje sumaišome marinatą, į jį sudedame kubeliais supjaustytą tofu ir paliekame marinuotis 20-30min. Supjaustome daržoves, jas ir tofu veriame ant iešmelių. Kepame po kelias minutes iš kiekvienos pusės vis patepdami likusiu marinatu.