Receptą ruošė maisto tinklaraščio „Follow your spoon“ autorė Paulė Tamašauskaitė.

„Virtuvėje pas pauliusweets" projekte yra kuriami kulinariniai videoreceptai, kur maisto tinklaraštininkai gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Įdarytos paprikos
Foto: DELFI

Reikės:

  • 4 paprikų;
  • 1 skardinės konservuotų lęšių;
  • Dviejų saujų vyšninių pomidorų
  • Saujos juodų alyvuogių;
  • 5-6 džiovintų pomidorų (aliejuje)
  • Maždaug 1/3 pakuotės veganiškos fetos sūrio;
  • Keleto šviežio baziliko lapelių;
  • 1/4 šaukštelio česnako miltelių;
  • Šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnio druskos, pipirų;

Įdarytos paprikos
Foto: DELFI


Gaminimo eiga:

Nupjauname paprikų viršų taip, kad liktų viršūnė. Išimame sėklas ir atidedame paprikas į šalį. Į dubenį dedame lęšius, per pusę perpjautus pomidorus, alyvuoges, susmulkintus džiovintus pomidorus, viską išmaišome su prieskoniais ir aliejumi. Sūrį supjaustome kubeliais ir taip pat įmaišome. Paprikas kartu su viršūnėmis kelias minutes pakepame ant grotelių, kol šiek tiek suminkštėja, atsiranda grilio žymių.

Įdarytos paprikos
Foto: DELFI

Tuomet į paprikas sudedame įdarą, uždengiame viršūnes (jeigu nesilaiko, prismeigiame mediniu pagaliuku) ir kepame stačiai dar 10-15 min.

Įdarytos paprikos
Foto: DELFI