„Virtuvėje pas pauliusweets" projekte yra kuriami kulinariniai videoreceptai, kur maisto tinklaraštininkai gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Šokoladiniai avinžirnių keksiukai
Foto: DELFI

Reikės:

  • skardinės konservuotų avinžirnių;
  • geros saujos datulių;
  • saujos mėgstamų riešutų;
  • 2 kiaušinių;
  • pusės skardinės kokosų kremo (arba riebesnio kokosų pieno);
  • 4-5 v.š. kakavos miltelių;
  • 5-6 v.š. agavų sirupo;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.
  • uogų puošimui.

Šokoladiniai avinžirnių keksiukai
Foto: DELFI


Gaminimo eiga:

Visus išvardintus ingredientus, išskyrus riešutus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Riešutus šiek tiek susmulkiname. Į keksų kepimo formą dedame keksų popieriukus, pilame gautą masę, ant viršaus barstome smulkintus riešutus, šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių ir kepame apie 25-30 minučių. Patikrinus mediniu pagaliuku, jis turėtų būti beveik sausas. Išėmus keksus iš orkaitės leidžiame jiems pilnai atvėsti. Puošiame mėgstamomis uogomis.

Šokoladiniai avinžirnių keksiukai
Foto: DELFI