Virtuvėje pas pauliusweets" projekte yra kuriami kulinariniai videoreceptai kur maisto tinklaraštininkai gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Cukinijų blyneliai
Foto: DELFI

Ingredientai:

  • 200 g halloumi sūrio;
  • 1 nedidelės saldžiosios bulvės;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • didelės saujos smulkiai pjaustytos šviežios mėtos;
  • didelės saujos smulkiai pjaustytos šviežios kalendros;
  • 3-4 v.š. džiūvėsėlių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. druskos;
  • šiek tiek pipirų;
  • aliejaus kepimui;
  • sūdytos lašišos;
  • graikiško jogurto.

Cukinijų blyneliai
Foto: DELFI

Gaminimo eiga:

Vidutinio stambumo tarka sutarkuojame cukiniją ir saldžią bulvę, apibarstome druska. Sutarkuojame halloumi sūrį.

Cukinijų blyneliai
Foto: DELFI

Nuo cukinijos ir saldžios bulvės, kiek įmanoma, nuspaudžiame skystį. Kuo sausesni bus blyneliai, tuo gražiau iškeps. Nusunktą cukiniją ir saldžią bulvę, sumaišome su halloumi sūriu, mėta, kalendra, džiūvėsėliais, kiaušiniais ir pipirais.

Cukinijų blyneliai
Foto: DELFI

Druskos papildomai nebededame, nes halloumi sūris yra pakankamai sūrus, tad sūrumo tikrai užteks. Rankomis suformuojame blynelius (iš išvardinto kiekio išeis 4-5 didesni arba 6-7 mažesni blyneliai).

Cukinijų blyneliai
Foto: DELFI

Dedame juos į šaldytuvą pusvalandžiui – taip jie sutvirtės ir nesubyrės kepant. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame blynelius, kepame po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekiame su graikišku jogurtu ir sūdyta lašiša.

Cukinijų blyneliai
Foto: DELFI