Youtube paskyros „Virtuvėje su pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą, kuriame su maisto tinklaraštininke Donata Valantinaite ruošia gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ingredientai tešlai:

Kišas
Foto: DELFI


• 200 g miltų;
• žiupsnelis druskos;
• 90 g sviesto;
• 1 suplakto kiaušinio;
• 1 šaukšto ledinio vandens;
• pusės citrinos sulčių;

Kišas
Foto: DELFI

Įdarui:

• 3 kiaušinių;
• 200 ml pieno;
• 70 ml grietinėlės;
• žiupsnelis druskos, pipirų;
• cukinijos
• svogūnų laiškų;
• kelių pomidorų;
• šaltai rūkyto kiaulienos kumpio;
• fetos sūrio

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišykite su druska ir sutrinkite su sviestu kol susidarys trupiniai. Supilkite suplaktą kiaušinį, išminkykite tešlą ir įpilkite šalto vandens. Suspaudus į kamuolį įdėkite valandai į šaldytuvą. Supjaustykite cukiniją, pomidorus, svogūnų laiškus ir fetos sūrį. Susiplėšykite kumpį. Tešlą iškočiokite ir išklokite indą.

Kišas
Foto: DELFI

Subadykite šakute ir pakepkite 15 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kiaušinius, pieną ir grietinėlę išplakite. Supilkite į indą su tešla. Ant viršaus išdėliokite supjaustytus ingredientus ir vėl pakepkite orkaitėje 20-25 min. Kepame orkaitėje, 180° laipsnių temperatūroje apie 20-30 min. kol sūris paruduos.

Kišas
Foto: DELFI

Skanaus!

Kišas
Foto: DELFI