„Varškės apkepus kepu labai dažnai ir jų savo receptų archyve turiu tikrai daug. Man labai patinka paprasti, greitai pagaminami receptai. O kaskart gamindama stengiuosi vis ką nors pakeisti, įterpti kitokį naują ingredientą ir taip atrasti naują skonį. Tarkime, gaminti su moliūgu ar ryžių miltais“, – pasakoja Kristina Naturjevienė.

Kai Kristina susiruošia gaminti varškės apkepą, jai svarbiausia, kad jį valgytų ir vaikai. Tad pasiteirauja jų nuomonės, kokį renkasi. Ir gana dažnai išgirsta, kad mažieji nori „to normalaus varškės apkepo“.
„Tada ir gaminu jį – apkepą su manų kruopomis. Jis purus, minkštas, drėgnas, gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Jei reikėtų rinktis, kokį apkepą kepti didesniam būriui, kad visiems patiktų – rinkčiausi būtent pagal šį receptą. Nes jis toks „tikriausias“, primenantis močiutės kepinius“, – dalijasi kaunietė, auginanti du vaikus.

Maisto kūrėja pataria: jei manų kruopas pakeistumėte ryžių miltais ar kukurūzų krakmolu, šis apkepas tiktų ir glitimo netoleruojantiems žmonėms. Na o jei žmonės neturi problemų dėl glitimo toleravimo – tinklaraštininkė drąsiai siūlo pasigaminti ir paragauti, nes skonis nuostabus, o pagaminamas apkepas greitai ir super lengvai!

Ko gero, pats įsimintiniausias komplimentas Kristinos apkepui buvo, kai paprastai labai nevalgi draugės dukrytė jį suvalgė visą, kiek buvo įdėta, ir paprašė pakartoti. „Net daug žodžių nereikia, tai viską pasako apie apkepo gardumą“, – šypsosi moteris.

Šis apkepas ypatingas savo švelnumu, minkštumu, tolygia tekstūra. O kad jis toks pavyktų, Kristina siūlo būtinai varškės masę sutrinti. Ir, žinoma, prideda, gaminti su meile ir šviesiomis mintimis.

Varškės apkepas be miltų

Reikės:
600 g varškės 9%
100 g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
druskos
100 g graikiško jogurto
35 g manų kruopų
3 kiaušinių
citrinos žievelės
20cm skersmens kepimo formos

Gaminimas:

* Į dubenį verčiu varškę, beriu 100 g cukraus (galima mažiau) ir šiek tiek druskos, šaukštelį vanilinio cukraus, manų kruopas.

* Citriną gerai nuplaunu ir nuplikau virintu vandeniu – citrinos žievelę įtarkuoju į dubenį su varške.
Sudedu graikišką jogurtą, įmušu kiaušinius. Viską sutrinu iki vientisos masės. Masę palieku pailsėti ~ 20 min.

* Kepsiu 20 cm skersmens atsegamoje torto kepimo formoje. Į dugną įkloju kepimo popierių, užsegu kraštus, kepimo formos kraštus ir dugną ištepu sviestu.

* Pasiruoštą varškės masę sukrečiu į kepimo formą. Šaukštu išlyginu paviršių. Kepsiu įkaitintoje 190 C orkaitėje ~40 min – viršus-apačia be vėjelio.

* Kepdamas apkepas stipriai pakyla, o po to nusileidžia. Neišsigąskite – taip ir turi būti.

* Iškepusį apkepą išimu iš orkaitės ir išlaisvinu iš kepimo formos. Paviršių pabarstau cukraus pudra (nebūtina).

* Valgėme apkepą su grietine ir uogiene, bet ir vienas šis apkepas labai gardus! Gali būti puikus desertas prie kavos ar arbatos puodelio.

Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją