„Labai lengvai ir greitai pagaminama ruginė duona be raugo ir mielių. Duoną gardinau saulėgrąžomis ir moliūgų sėklomis, bet galima kepti ir be jų, o jei mėgstate riešutus ar džiovintus vaisius, jie taip pat puikiai tiks!

Duoną kepu iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas, tada praveriu orkaitės duris ir leidžiu duonelei atvėsti. Pjaustome tik atvėsusią!

Kristina Naturjevienė
Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Svarbu: soda turi būti gerai nugesinta, o tešla turi būti tiršta, bet puri“, – aiškina Kristina ir dalijasi savo receptu.

Ruginė duona be raugo

Ingredientai: 900 ml kefyro, 2 a. š. sodos, 1 a. š. druskos, 3 a. š. cukraus, 2 a. š. kmynų, 3 v. š. kviečių sėlenų, 3 v. š. viso grūdo avižinių dribsnių, 500 g viso grūdo ruginių miltų, 200 g saulėgrąžų, moliūgų sėklų, džiovintų vaisių ar riešutų.

Gaminimo eigą galite pamatyti vaizdo įraše.

Daugiau Kristinos receptų galite rasti internetiniame puslapyje www.maistomegeja.lt