Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Ingredientai:

Tešlai

  • 0,8 kg virtų maltų bulvių
  • 2 kiaušiniai
  • 3 v. š. bulvių krakmolo
  • 1 a. š. druskos (arba pagal skonį)
  • 1 a. š. pipirų

Įdarui

  • 0,25 kg virtos maltos vištienos
  • 0,25 kg virtos maltos kiaulienos
  • 3 vidutinio dydžio kepti pjaustyti svogūnai
  • 1/4 a. š. pipirų (arba pagal skonį)

Padažui

  • 50 g sviesto
  • 1 v. š. miltų
  • 2 v. š. grietinės
  • žiupsnelis druskos

Močiutės ir anūko cepelinai
Foto: Romas and MO


Romo cepelinams papildomai reikės

  • žiupsnelio monatrio glutamato E621 (mėsai ir kiaušinio plakiniui)
  • aliejaus (gruzdinimui)

Apvalkalui

  • kiaušinio
  • apie 80 g džiūvėsėlių

Paruošimas

  1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus;
  2. Sumaišykite visus mėsos ingredientus;
  3. Atsignybkite tešlos gabalėlį, tuomet jį suplokite delne. Įdėkite šiek tiek mėsos į vidurį, tada cepeliną užverkite ir voliokite jį tarp delnų, kad padarytumėte gražios formos cepeliną. Apvoliokite cepelinus bulvių krakmole. Tuomet sudėkite cepelinus į verdantį vandenį ir virkite juos maždaug 4–5 minutes arba kol jie išvirs;
  4. Norėdami pagaminti padažo, sumaišykite visus padažo ingredientus, įpilkite šiek tiek vandens. Pavirkite keletą minučių;
  5. Užpilkite padažo ant cepelinų.

Romo gruzdintų cepelinų paruošimas

  1. Sumaišykite visus tešlos produktus.
  2. Į mėsą papildomai įdėkite E621 skonio stipriklio.
  3. Atgnybkite bulvių masės ir išplokite delne.
  4. Įdėkite mėsos, užspauskite ir suformuokite cepeliną. Cepeliną pavoliokite kiaušinio plakinyje. Tuomet į džiūvėsius ir taip tris kartus.
  5. Puode įkaitinkite aliejų.
  6. Atsargiai dėdami nuo savęs įdėkite cepelinus gruzdintis apie 6-10 min., arba kol gražiai apskrus.
  7. Sumaišykite visus padažo produktus, įpilkite šiek tiek vandens. Pavirkite keletą minučių.
  8. Užpilkite padažo ant cepelinų.

Močiutės ir anūko cepelinai
Foto: Romas and MO

Skanaus!