Dabar pakalbėkime apie burgerius, kurie yra, kaip sakė klasikas Tarantino filme “Bulvarinis skaitalas”, bet kurių maistingų pusryčių kertinis akmuo. Žinoma, mano subjektyvia nuomone, geriausias Lietuvoje ir pasaulyje yra būtent Užkalnio burgeris, sukurtas, ištobulintas ir palaimintas mano, kurį mūsų šalyje gamina vienas restoranų tinklas, bet aš jo neminėsiu, nes tada būtų interesų konfliktas.

Geriausias iš burgerių, kurių aš negaminu, mano vertinimu buvo iš “Bučerio” Vilniuje (pastebėkime, kaip gudriai nevartotinas žodis, svetimybė, tapo pavadinimu ir ką tu jiems dabar - tai nuo angliško “butcher”, kas reiškia mėsininką. Štai apžvalga, kurią DELFI rašiau prieš penkerius metus, tolimų 2015 metų pabaigoje: Užkalnis suleido dantis į kruviną mėsą!

Jie taip pat buvo ir geriausių 2020 metų restoranų sąraše, kurį sudariau aš ir kurį skelbė DELFI: https://www.delfi.lt/maistas/laukines-zasys/uzkalnis-skelbia-geriausiu-2020-lietuvos-restoranu-apdovanojimus.d?id=86093391

Nuo tų šviesių dienų praėjo daug laiko ir atėjo karantinas, ir dabar sakau: imam ir pabandom, gal nors jie galės pristatyti namo burgerį, nes daugelis burgerių visgi labai nukenčia nuo vežiojimo (ir, turiu pasakyti, kuo pigesni ir masiškesni, tuo labiau nukenčia). Ir tuo pačiu, sakau, užsisakykim dar iš jų visokių produktų, nes argi mums gaila pinigų?

Tuo pačiu noriu paaiškinti, kodėl nuo kelionės labiau nukenčia pigūs burgeriai. Kai burgeryje yra pigi malta mėsa ir jos nedaug, skoninis pojūtis kompensuojamas padažų gausa: yra toks vienas tinklas Lietuvoje, kur tiesiog varva viskas majoneziniais padažais. Žmonėms patinka: skanu (ir tikrai, riebus padažas, kaip ir kiekvieni riebalai, prideda gardumo jausmo, į kurį reaguoja receptoriai, kuriems šiaip nelabai svarbu, kiek tas gardumas yra kokybiškas ar brangus). Tačiau kai burgeryje yra daug padažo, arba daug pomidorų, jie padaro du dalykus: labai greitai atvėsina mėsą, kuri, kai drungna, netenka didžiulės dalies gardumo, bet taip pat sudrėkina bandelę, kuri pavirsta šlapia kempine.

Burgeris iš Bučerio (prekybos centre “Panorama” Vilniuje, nors jie turi dar ir kitą savo tašką “Ogmios Mieste”) kainavo 9,90 EUR, kas yra turbūt vienas brangiausių burgerių Lietuvoje, bet užtat už tokius pinigus, neskaitant dar pristatymo ir arbatpinigių, restoranas gali užtikrinti aukštą kokybę ir naudoti burgeriui tikrai brangią ir pilno skonio mėsą. Šis mėsainio pavidalo burgeris buvo sultingas ir tiesiog tryško skoniu, ir nors kelionė sumuštiniui nepadėjo, bet burgeris atvykęs į mūsų namus tebebuvo geriausias burgeris Lietuvoje.

Dar užsisakėme garsiųjų Bučerio cezario salotų (šis restoranas “Panoramoje”, beje, jungia du: “Bučerį” ir “Caesar”), kurios gaminamos su nuostabiu cezario padažu, kurį gamina pats restoranas pagal savo receptūrą, ir padažas yra tokio gerumo, kad mes jį perkame kiekvieną kartą, kai ruošiamės tas salotas gaminti - net kai pajūryje gyvename, tai prisivežame jo dideles atsargas, ir ne, čia ne reklama. Padažas iš Bučerio yra geriausias cezario padažas, kurį esu ragavęs bet kur pasaulyje, įskaitant ir pačius geriausius Los Andželo, Niujorko ir Čikagos restoranus. Dabar rašau ir tysta seilės. O pačios salotos (10,90 EUR) buvo puikios - nesuvargusios, nesuzmekusios ir, atrodo, kelionės niekaip nepaveiktos. Ir tigrinės krevetės buvo protingai sudėtos atskirai. Čia yra protingo pristatymo požymis: nesumaišoma tai, ko nereikia maišyti prieš kelionę.

Vizualiai, bet ne skoniu, buvo kelionės paveikta lazanija su jautiena (8,90 EUR). Toks jau tai patiekalas, kurį net ir išimti nelengva iš kepimo indo, jau nekalbant apie nuvežimą, nesuardant išorinio vaizdo. Lazanija buvo puiki, ir čia labai padeda aukšta maltos mėsos kokybė - sultinga, su maloniai salsvu pomidorų padažu (nebijokite, niekada nebijokite pasaldinti pomidorų padažo ruduoju cukrumi, ypač jei neturite itin saldžių pomidorų iš Kampanijos, antraip pomidorų rūgštis bus per stipri). Aš vis dar manau, kad aš gaminu dar geresnę lazaniją, kurios vienintelis trūkumas, kad tai yra patiekalas, kurio neįmanoma sustoti valgius, ir taip suvartoji labai daug kalorijų, kurias paskui reikia deginti jau nebe 20.000 žingsnių nueinant, bet dar pridedant papildomą dešimtį tūkstančių. Ne eurų, žinoma, o žingsnių.

Ėrienos šonkauliai (20,90 EUR) buvo tobuli, jauno ėriuko, tobulai atpjauti, tobulai supakuoti ir tobulai atvažiavę, kas yra tobula. Ar pakankamai kartų pakartojau žodį “tobula”? Tačiau, žinia, ėrieną atvežti yra lengviau, negu burgerį, ir gerai atvykęs burgeris tikrai nusipelnė didelių pagyrimų, kaip ir keptos bulvės prie ėrienos, kurios irgi nesušuto ir gerai ištvėrė kelionę.

Visas maistas, su pristatymu ir su arbatpinigiais kurjeriui, kainavo 71,10 EUR, ir tai yra labai protinga ir saikinga kaina už fantastiškus vėlyvuosius pusryčius dviems išrankiems asmenims, kurie labai laimingi kartu (greitai bus septyneri metai, ir taip, blogio linkėtojai, nesulauksit, piktuliai, apeikit postą - čia privaloma pastaba Valentino dienos proga).

Penkios žąsys iš penkių, ir sėkmės šiam restoranui, ir šlovė tokiems burgeriams.

Bučeris, Saltoniškių g. 9 (prekybos centras “Panorama”), Vilnius. Tel: +370 5 235 0540. Facebook profilis: https://www.facebook.com/buceriscaesarpanorama/

Nuo pirmadienio iki šeštadienio: nuo 09:00 iki 21:00. Sekmadieniais nuo 10:00 iki 20:00.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)