Taigi karantino laikotarpiu Laukinės Žąsys tikrins tuos, kas pristato dalykus į namus, tokių yra daug, ir aš žinau, kad pristato visokie mano draugai, apie kuriuos jau esu rašęs: Užupio picerija, Rise sušiai, Sushi Stop, Don Simon, o Klaipėdoje yra nuostabūs žmonės Pepper Grey (tobuli Kaukazo deimantai keistai baisiame uostamiesčio rajone), bet šį kartą sugalvojome išbandyti kažką visiškai naujo, nematyto, negirdėto: Močiutės Cepelinai Vilniuje, Karoliniškėse. Apie juos nieko nežinojome, išskyrus gerus atsiliepimus.

Užsisakėme per Wolt, kuri yra mano mėgstama platforma, nes šiaip jau tiksliai rodo atvykimo laiką. Atsimenate, kaip anksčiau buvo su pristatymais? Skambini į kokią piceriją, atsiliepia „alio“ ir klausia, ar norėsit picą užsisakyti. Ne, aš noriu erotinio masažo į namus. Aišku, kad picą, todėl į piceriją ir skambinu. Jeigu norėčiau kompiuterio, skambinčiau į kompiuterių parduotuvę. „Žinokit, dviejų trijų valandų bėgyje“, atsakydavo kramtanti gumą picerijos fėja, turėdama omenyje, kad atveš ataušusią po keturių valandų ir negalės surasti adreso, nors ir ne soduose gyvenam. Wolt pakėlė kartelę, programėlėje matyti, kur yra užsakymas. Tiesa, tuo pačiu užpildė gatves papildomais dviratininkais, kurie kartais kelia pavojų kitiems eismo dalyviams, bet ką darysi, progresas turi savo kainą.

Dabar Wolt veža be kontakto su klientu, palieka prie durų, ir todėl negalėjau daryti savo mėgstamo veiksmo, duoti dviejų eurų kurjeriui, tai palikau per programėlę. Prakeiktas virusas riboja mano atsiskaitymus grynaisiais, o man taip patinka grynieji, kad negaliu jums atsakyti. Labai mėgau restoranus ir kitokias įstaigas, kur atsiskaitymas tik grynaisiais, ir mėgsiu toliau, kai tik karantinas praeis. Kodėl mėgstu? Nes jie labai erzina visokius įtarius nevispročius, kurie sako, kad čia turbūt plauna pinigus arba nemoka mokesčių. O aš noriu priminti, kad atsiskaitymai grynaisiais yra vis dar legalūs, jie nėra amoralūs ir neliudija apie jokį nusikaltimą. Tuo pačiu priminsiu, kad didžiausios vagystės ir nusukinėjimai vyksta visokiuose viešuose pirkimuose, valstybės rangos projektuose ir kitur, kur nė vienas euras grynaisiais nesuvaikšto. Tai čia tokia įžanga.

Kuo Užkalnis maitinsis karantino laikais

Užsisakėme cepelinų su mėsa (6 EUR) ir su varške (5.50 EUR) – tarkiai buvo geri ir vienuose, ir kituose (nes, manau, tai buvo tie patys tarkiai), mėsa buvo nebloga, bet ir ne tokia, apie kurią galima parašyti romaną, varškės įdaras man pasirodė itin geras, nors nelabai mėgstu cepelinų su varške, ir jei ne mano draugė, tai niekada jų gyvenime nebūčiau paragavęs. Kas buvo ne visai pagal mano skonį, tai spirgučių padažas – aš noriu labiau sukepintų spirgučių, ir kad pats padažas būtų skaidrus. Tačiau apskritai – geriau, negu cepelinai, kurių galima būtų tikėtis užsisakant į namus, bent jau pagal bendrą žmonių supratimą: daugelis įsivaizduoja, kad cepelinus galima valgyti tik pas mamą, ir kad jie kaip mat sugenda, kur nors pristatomi. Taip nėra. Cepelinai yra puikiai pristatomas maistas.

Užsisakėme dar BBQ šonkaulių, kurių norėjome su bulvių kroketais (jie rašo „bulvių kreketai“, tai gal čia kaip nors tarmiškai, ką aš žinau), tie kainavo 9.50 EUR, dar buvo užsakyme morkų salotos ir adžikos padažas, tai spėkit iš trijų kartų? Negavom nei kreketų, nei kroketų (juos pakeitė kažkokiom bulvytėm fri), nei morkų salotų (įdėtos „šv. daržovių salotos“, kaip suprantu, tai šventų daržovių salotos) ir jokios adžikos, nes močiutei, matyt, pasirodė, kad nėra jokio reikalo. Gal čia toks Karoliniškių paprotys: jūs galit užsisakinėti pagal savo skonį, o mes komplektuosim pagal savo. Ką darysi. Šonkauliai pasirodė labai neblogi, krito nuo kaulo ir riebalo beveik nebuvo.

Kuo Užkalnis maitinsis karantino laikais

Užsisakėme šaltibarščių, nes tokia nuotaika. Prie šaltibarščių buvo kelios skiltelės bulvių (adekvačiai), pačiuose šaltibarščiuose man stigo kiaušinių gausos, bet ką ten pridėsi, kai porcija 3.50 EUR kainuoja, o pats jų skonis buvo plokščias ir blankus.

Dienos sriuba (2.20 EUR) mūsų supratimu buvo agurkinė, ir ji buvo absoliučiai puiki, sodri, jauki, nuostabi – valgyčiau ir vėl, tik viena problema: pakavimas. Dangtelis buvo sulūžęs ir jo šukės buvo sriuboje (žr. nuotrauką). Ji neišsilaistė tik todėl, kad buvo įdėta dar ir į maišelį.

Kepta duona su sūriu (3.80 EUR) buvo skanesnė, negu atrodo. Tai buvo viena skaniausių keptų duonų, ir sūrio buvo daug, ir konsistencija buvo puiki – man patinka, kai kepta duona yra minkšta ir neperkepta ir neužjuodinta.

Kuo Užkalnis maitinsis karantino laikais

Su arbatpinigiais ir pristatymu sumokėjome 38.50 EUR, gal ir nemažai, kaip už maistą, pristatomą į namus, bet mes ir užsisakėme labai daug, norėdami visko paragauti.

Trys žąsys iš penkių: cepelinai geri, bet klaidų daugoka. O užsakymo aplaidus ignoravimas ir komplektavimas bet kaip nėra geras įprotis. Gal močiutei nepakenktų geresni akiniai.

Močiutės cepelinai, Vilnius. Tel. +370 687 94875. Tinklalapis: www.cepelinai.lt

Nuo pirmadienio iki šeštadienio – nuo 11:00 iki 22:00, sekmadieniais nuo vidurdienio iki 22:00.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)