Idėja – pamaitinti vidinį „ateivį“

Idėja įkurti kavinę kilo permanentinio makiažo meistrei baltarusei Alievtinai, kai ji prieš kelerius metus viešėjo Vilniuje. Čia ir prasidėjo žaisminga, o gal ir šiek tiek mistinė merginos kelionė link savo verslo įkūrimo. Lietingą dieną Užupyje Alievtina danguje pastebėjo keistą objektą. Ar tai buvo NSO, ar Elono Musko „Starlink“ palydovai – to tikriausiai taip ir nesužinosime. Mergina nusprendė pasiųsti „ateiviams“ atgalinį signalą, o po kelių dienų pasidarė tatuiruotę su humanoido veidu. Beje, susitikimas su ateiviu buvo sena jos vaikystės svajonė.

Mergina pasakoja, kad daug keliauja. Keliaudama po Azijos šalis ji pastebėjo, kad žmonės ten yra ypač draugiški ir laimingi, jiems visai nesvarbu, kaip kiti atrodo. Viešėdama Japonijoje, Singapūre ir Malaizijoje mergina turėjo galimybę paragauti vietinio maisto.
„Taigi dvi idėjas sujungėme į vieną koncepciją: skanus ir neįprastas azijietiškas greitas maistas, patiekiamas taip, kaip patiktų europiečiams. Mūsų nuomone, be jokių išimčių ateivis egzistuoja kiekviename žmoguje ir mūsų tikslas tapo pamaitinti vidinį „ateivį“ bei išpildyti visatą teigiamomis emocijomis, o mūsų klientus padaryti šiek tiek laimingesnius“, – komentuoja „Alien Labora Artcafe“ kavinės atstovai.

Naują Vilniaus vietą galima praminti „ateivių kavine“. „Alien Labora Artcafe“ yra įsikūrusi miesto senamiestyje, adresu J. Basanavičiaus g. 9A. Lankytojus stebina ne tik Vilniuje nebūdingas dizainas, bet ir maisto bei gėrimų meniu.

Patieks ir kraujo maišeliuose
Kavinės meniu rasime veganiškus ir Honkongo burbulinius vaflius su ledais arba nutella, korėjietiškus žuvies vaflius su lašiša arba vaisiais, burbulinius sumuštinius su lašiša arba kalakutienos krūtinėle ir corn-dogus, kurie yra patiekiami neįprastų formų lėkštėse.

Šioje vietoje ruošiami patiekalai skiriasi nuo kitose kavinėse patiekiamo maisto tuo, kad jie visada yra itin spalvingi ir serviruojami ne tik lėkštėse, bet ir kiaušinių dėžutėse, žuvies tipo maišeliuose ir pan. Gėrimai čia yra patiekiami kraujo maišeliuose, specialiose kolbelėse. Ši vieta ypač patiks vaikams ir fantastikos žanrą mėgstantiems žmonėms.
„Labora“ reiškia vietą, kurioje ateiviai atlieka eksperimentus, pavyzdžiui, gamina maistą. „Alien Labora“ laukiami visų lyčių, amžiaus, rasių ir gyvenimo formų žmonės. Be to, mes esame naminiams gyvūnėliams draugiška erdvė“, – sakoma komentare portalui.

Į kavinę galima ateiti ne tik pavalgyti, bet ir pasidaryti įdomių nuotraukų. Kavinę aplankę tėvai su vaikais galės savo atžalas palikti specialioje žaidimų erdvėje. Viską galima liesti, su viskuo žaisti ir fotografuoti.
„Tikrai neeilinio dizaino kavinė, prisifotkint čia galima į valias – kiekvienas kampas be galo fotogeniškas. Matosi, kad į patalpas idėta labai daug sielos“, – tokį atsiliepimą paliko viena kavinės lankytoja.

Tiesa, kavinės savininkai iki šiol negavo patalpų savininko leidimo servuoti alkoholinius gėrimus.
„Mes norėjome pasiūlyti svečiams silpnus alkoholinius ateivių kokteilius, patiekiamus mėgintuvėliuose, tačiau tai beveik neįmanoma, nes licencijai gauti reikia pastato patalpų savininkų leidimo. Nežinau, kaip tai atsitiko, bet šalia tame pačiame pastate esančiame restorane leidžiama tiekti alkoholinius gėrimus“, – stebisi kavinės savininkai.

Kavinė dirba visomis savaitės dienomis nuo 11.00 iki 20.00