– Karolina, papasakokite apie save – ar visada mėgote gaminti desertus? Kas jus paskatino tuo užsiimti?

– Taip, prisimenu save, atsistojusią ant medinės kėdutės, padedančią mamai sukti ausytes… Nes žodžio „žagarėlis“ dar negalėjau ištarti (šypsosi). Kai ūgtelėjau, mama jau leisdavo ir biskvitą palaistyti saldžiu kompotu, ir net papuošti grietinėlės raitiniais. Labai norėjau kada nors savarankiškai iškepti savo pirmąjį tortą ir kai tam pagaliau pasiryžau – pavyko dailus, puošnus keksiukas. Tai buvo tarsi sumažinta tikrojo torto versija! Nors tobulėti dar tikrai buvo kur.

„Smaližių kampelis“ įkūrėja Karolina

Turbūt tą kartą ir apsisprendžiau, kad mano kelias yra konditerija. Studijų metu dar labiau įsitikinau, koks išskirtinis yra desertų pasaulis, kokia tobula yra maisto produktų panaudojimo gama, kokia įvairovė! Esu dėkinga už visas pasitaikiusias progas mokytis iš konditerijos profesionalų, iš „Michelin“ žvaigžde apdovanotų virtuvės šefų.

– Gaminate nuostabiai atrodančius desertus. Kaip išmokote juos puošti? Turbūt esate labai kruopšti, gal turite ir dailininkės gyslelę?

– Pagaminti desertą su meile yra menas, kaip ir menas atskleisti jo skonį ir estetinį grožį. Taip po truputį, vis tobulinant profesines žinias mokymuose, kursuose, stažuotėse, mano gaminami saldumynai atrado savo vietą smaližių širdyse ir pilvuose. Tikiu, kad nuostabūs desertai gali pakelti žmonėms nuotaiką, sukurti geras emocijas ir net sušildyti sielą, tai mane motyvuoja kurti. Jei paklaustumėte, koks mano laimėjimas yra svarbiausias man, kaip konditerei, atsakyčiau, kad tai yra visi klientai, kurie ateina ir vėl sugrįžta. Tai – neįkainojamas įvertinimas.

„Smaližių kampelis“ desertai

– Iš kur semiatės idėjų keksiukų gamybai ir puošimui?

– Idėjų ir įkvėpimo pirmiausia semiuosi iš vyro, o vėliau iš interneto, įvairių konditerijos knygų, kursų bei gyvos patirties ragaujant kitų puikių konditerių kurtų desertų. Kartais idėjos gimsta tiesiog vaikščiojant parke ar mieste su vaiku.

– Ar pati valgote savo kurtus keksiukus? Koks yra Jūsų mėgstamiausias desertas?

– Ragauju savo kurtų desertų, nes turiu žinoti, ką siūlau klientui. Žinoma, mano vyras yra vienas pagrindinių ragautojų ir vertintojų, kuris visada išsako savo objektyvią nuomonę. Na, o mano mėgstamiausias desertas yra morkų keksiukas su naminiu aviečių džemu bei puriu filadelfijos kremu. Jis yra subtilaus vasariško skonio.

„Smaližių kampelis“ įkūrėjai Karolina ir Erikas

– Kodėl nusprendėte atidaryti savo asmeninį konditerijos cechą? Ar nebuvo baisu imtis svajonės, ką tik gimus sūneliui?

– Apie savo konditerijos cechą su vyru svajojome jau seniai, kadangi abu dirbame toje pačioje srityje. Mano vyras Erikas yra virėjas. Įsigijome namą miesto pakraštyje Romainiuose, prie kurio buvo ūkinės paskirties pastatas, tad nusprendėme jame atidaryti savo asmeninį konditerijos cechą. Prie cecho įrengimo ir kūrybos kuriant desertus yra prisidėjęs vyras su savo tėčiu. Kadangi viską darome kartu, nebuvo baisu siekti savo svajonės (šypsosi).

Šiuo metu asortimente yra įvairių keksiukų, tortų, kanelių, desertų taurelėse. Daugiau informacijos rasite socialiniuose tinkluose („Facebook“ ir „Instagram“) paskyroje „Smaližių kampelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)