Kaip teigia „Vegfest LT ruduo“ organizatorė Ventė Viteikaitė, šis festivalis – tai puiki galimybė susipažinti su vietinių bei užsienio gamintojų produkcija ir šalyje veikiančiomis veganiškomis maitinimo įstaigomis ar kavinėmis.

„Pagrindinė renginio ašis – veganiškų prekių mugė. Jos dalyviai festivalio lankytojams siūlys įsigyti įvairios ekologiškos kosmetikos, aksesuarų, švaros priemonių ir kitų ne gyvūninės kilmės prekių, taip pat – pusgaminių, veganiškų dešrų, paštetų ir kitų mėsos bei pieno produktų pakaitalų. Negana to, renginio svečiai galės ne tik įsigyti, bet ir paragauti veganiškų patiekalų, desertų ir gėrimų, pavyzdžiui, šalyje vis labiau populiarėjančios kombučios“, – pasakoja V. Viteikaitė.

Anot Kauno „Akropolio“ valdytojos Brigitos Kuodytės, lankytojų susidomėjimas jau trečius metus iš eilės prekybos centre vykstančiu festivaliu kasmet auga, o jo aktualumą lemia pasaulinės tendencijos.

„Pasauliui vis daugiau dėmesio skiriant aplinkosaugos problemoms spręsti, stiprėja ir tendencija rinktis aplinkai draugiškas prekes. Toks augantis žmonių sąmoningumas lemia minėtomis vertybėmis pagrįsto „Vegfest LT ruduo“ populiarumą – kasmet sulaukiame vis didesnio Kauno „Akropolio“ lankytojų susidomėjimo“, – teigia B. Kuodytė.

„Vegfest LT ruduo“ organizatorė priduria, kad augant lankytojų susidomėjimui, siekiama atliepti ir vis įvairesnius jų poreikius, todėl šiemet renginio svečių lauks specialios akcijos, produktų pristatymai ir renginio dalyvių patarimai.

„Kauno gyventojus ir svečius šiemet raginame atvykti ne tik įsigyti jau pamėgtos ar dar neragautos ekologiškos produkcijos, bet ir sudalyvauti specialiose loterijose bei akcijose. Taip pat renginio dalyviai žada lankytojams papasakoti apie savo produktus ir patarti, kaip prisijaukinti veganišką mitybą ir įtraukti į savo racioną tiek egzotiškus produktus, tiek savame darže užaugintas daržoves“, – sako V. Viteikaitė.

Nemokamas renginys „Vegfest LT ruduo“ Kauno „Akropolyje“ vyks rugsėjo 4 d. nuo 10 iki 18 valandos. Daugiau informacijos – Kauno „Akropolio“ Facebook paskyroje bei www.akropolis.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją