Pasak festivalio organizatoriaus Jono Mažinto, šių dienų aktualijos dalyvauti festivalyje paskatino restoranus ar gero maisto entuziastus, kurie anksčiau apie burgerių ruošimą net nepagalvodavo.

„Dėl to net ištikimi dalyviai festivalyje atras sau naujų dalykų. Šio patiekalo universalumas leidžia įtikti pačių įvairiausių pageidavimų turintiems lankytojams – būtent todėl į festivalį jis pritraukia tiek daug skirtingų žmonių, kurie sukuria ypatingą renginio atmosferą“, – sako J. Mažintas.

Vilnius Burger Fest

Organizatoriai pastebi, kad šiais metais festivalio dalyviai itin didelį dėmesį skiria klasikinio jautienos burgerio ištobulinimui. Festivalyje bus galima paragauti šių burgerių su išskirtiniais sūriais, itin aštriais ar vaisių pagardais, taip pat pagamintų iš išskirtinai nuosavame ūkyje išaugintų jaučių bei daržovių. Čia taip pat bus vegetariškų pasirinkimų, burgerių iš vietoje rūkytų produkų ar Azijos virtuvės interpretacijų.

Iš viso šventėje bus galima išsirinkti iš apie 30-ies skirtingų burgerių. Naujų kulinarinių patirčių išsiilgusius lankytojus čia atvilioja ir galimybė paragauti tik kartą metuose ruošiamų burgerių. Ja pastaraisiais metais pasinaudojo iki 7000 žmonių. Be to, festivalyje iš profesionalių degustatorių bus galima sužinoti apie pasirinkto burgerio derinimą su gėrimais, taip pat vyks Lietuvoje dar neįprastos aitriųjų paprikų valgymo varžybos.

Vilnius Burger Fest

Šiuolaikiniai gurmė burgerių ruošėjai stengiasi vadovautis atsakingo, tvaraus maisto ruošimo ir pateikimo principais, kurie atsirado kaip atsakas greito vartojimo kultūrai. Pasaulyje gurmė burgerių mada prasidėjo prieš daugiau nei porą dešimtmečių. Prieš aštuonerius metus ši banga pasiekė ir Lietuvą, kai atsirado specializuotų burgerių vietų. Vėliau šis patiekalas įsitvirtino ir geriausiais renkamų, ir įvairiuose šalies kampeliuose esančių restoranų meniu.

Šiemet burgerius bei derinius su jais ruoš „2 kaimynai“, „90aštunti“, „Aštriai aštru“, „Burger Kiosk“, „Charlestons BBQ“, „Dešrainis24.lt“, „Drama Burger“, „Lafa“, „Meat Lovers Pub“, „Ramo dūmas“, „Samana Gastrobaras“, „Sambūris“, „TidBit“, „Vilkmergės Nealkoholinis“, „Vamos Taqueria“.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Vilniaus Tymo turguje (Maironio/Aukštaičių g.), nuo 11:00 iki 23:00 val. Įėjimas į festivalį nemokamas.