Visame pasaulyje itin populiarios gastronomijos erdvės, kuriose po vienu stogu galima paragauti įvairių pasaulio šalių virtuvių maisto. Tokių vietų jau turime Lietuvoje, o šiandien duris atvėrė pirmoji tokia erdvė biurų pastate. Didžiausią biurų parką Lietuvoje valdančiame „Technopolis“ naujame biurų pastate „Nova“ įsikūrė gastronomijos erdvė „MIN Food Market“.

– Kaip kilo idėja įkurti naują gastronomijos erdvę sostinėje? Kodėl pasirinktas šis rajonas, naujasis „Technopolio“ pastatas?

– Išvydus viešą „Technopolio“ konkursą projekto sumanytojams Aivarui Šičkui ir Evelinai Urbaitei akimirksniu kilo mintis sukurti pirmąją Baltijos šalyse gastronominę erdvę biurų pastate.

Aivaras Šičkus ir Evelina Urbaitė

„Ieškodami sprendimo greitai supratome, kad esamam projektui puikiai tiks pasaulyje pagreitį įgaunanti maisto erdvės koncepcija „food hall“ – efektyvesnis ploto išnaudojimas ir skirtingų pasaulio virtuvių po vienu stogu derinys. Ypač tiko vieta, nes apart didžiausio „Technopolio“ biurų pastato su 2400 darbo vietų šalia yra PC Ozas, Vichy pramogų parkas, ASG sporto arena, bei Ozo parko gyventojai, deja, aplinkui – kuklus gero maisto pasirinkimas“, – pasakoja Aivaras Šičkus.

– Kodėl nusprendėte šią vietą pavadinti MIN.FoodMarket?

– Pavadinimą sukūrė „Technopolis“, o jo kilmė yra švediška – „Min” išvertus į lietuvių kalbą reiškia „mano”, tad tikimės, jog kiekvienas čia suras savo skonį.

– Kokių virtuvių maisto čia galima paragauti? Kiek skirtingų restoranų, kavinių yra MIN.FoodMarket? Kuo išskirtiniai čia dirbantys šefai?

– Šiuo metu MIN.FoodMarket veikia 6 restoranai ir baras: „My Bay” – žuvies patiekalai bei jūros gėrybės, „Burger Kiosk” – kraftiniai mėsainiai, „Los Habaneros” – meksikietiška virtuvė, „Arančini meistrai” – itališki ryžių rizoto rutuliukai – arančiniai, „MIN.coffee. Protingas maistas“ – ne tik kava, bet ir subalansuotas supermaistas, „Wokka” – Azijos šalių patiekalai ir baras „MIN.bar”.

MIN.FoodMarket

Visas vietas valdo šefai, kurie patirtį sukaupė fine-dining restoranuose. Povilas Stonkus yra atsakingas už „Burger Kiosk”, „Arančini meistrus” bei „MIN.Caffee. Protingas maistas”. Marijus Baltuška įkūrė „My Bay”, „Los Habaneros” ir „Wokka”. Tiesa, jam Meksikos patiekalus padeda kurti kolegos, vienas jų – Povilas Giunteris, kuris yra dirbęs dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorane Vokietijoje bei įvairiuose Lietuvos restoranuose, pastarasis buvo „Amandus“. Šefų užduotis – savo žinias iš fine-dining pritaikyti greitojo maisto gamyboje, tai ir atsispindi patiekalų ingredientuose bei jų deriniuose.

– Kuo ši vieta skiriasi nuo kitų maisto erdvių?

– Nors tai yra greitas maistas, svarbiausia yra šviežumas ir kruopščiai atrinkti ingredientai. Visi šefai, kurie valdo čia esančias maisto vietas, turi patirties fine-dining restoranuose, todėl siūlomas maistas yra kurtas kruopščiai atrinkus ir išbandžius receptus. MIN.FoodMarket’e veikia skirtingų skonių virtuvės, tačiau visi bendradarbiaujame – ragaujame vieni kitų kūrinius, diskutuojame apie maistą bei gėrimus. Apskritai, čia dirbantys žmonės dievina maistą, todėl nežinantiems, ką pasirinkti, visada galės patarti, ką išbandyti. Virtuvės komanda nuolat degustuoja meniu ir nebijo jo atnaujinti. Žinoma, tai nereiškia, kad atėjus kitą dieną nebegausi savo jau pamėgto skonio mėsainio ar žuvies spurgyčių, tai reiškia, kad kaskart gali atrasti naują detalę, kuri maloniai nustebins.

Tai pirmoji gastronomijos erdvė Baltijos šalyse, kuri yra įsikūrusi biurų pastate.

– Kokiomis dienomis ir kokiu metu galima apsilankyti MIN.FoodMarket?

– MIN.FoodMarket yra įsikūrusi V. Gerulaičio g. 10, dirba nuo pirmadienio iki šeštadienio. Pirmadieniais-ketvirtadieniais darbą pradedame 11:00, baigiame 20:00. Penktadieniais dirbame nuo 11:00 iki 21:00, šeštadieniais – nuo 13:00 iki 21:00, sekmadieniais – ilsimės.

MIN.FoodMarket

– Ar yra galimybė MIN.FoodMarket restoranų maistą užsisakyti į namus?

– Taip, bendradarbiaujame su Wolt Food bei Bolt Food. Taip pat galima skambinti tiesiogiai į restoranus ir užsisakyti maistą išsinešti. Ateityje galbūt taikysime ir kitus pristatymo būdus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)