Mūsų misija buvo išbandyti 3 skirtingų kibininių kibinus ir išrinkti skaniausius. Tačiau ne viskas buvo taip gerai, kaip tikėjomės.

Kibinai Trakuose

Pirmiausia sustojome prie „Senosios kibininės“ prekybos furgonėlio. Vieną kibiną išsirinkome su aviena (2,50 euro), kitą – su daržovėmis (1,60 euro).

Kibinai Trakuose
Kibinai Trakuose

Avienos kibino tešla buvo labai skani, trapi, mėsa kapota, riebalai netekėjo, tinkamai parinkti prieskoniai, druskos – nei per daug, nei per mažai. Tai buvo puikus kibinas, tiesa, kiek brangokas. Bet, žinoma, reikia suprasti, kad jis ne su kiauliena.

Kibinai Trakuose

Kibino su daržovėmis tešla (kol dar neprakandi įdaro) buvo kiek per saldi. Toks pojūtis, kad gomurį pasitiks ne daržovių, o saldus, desertinis įdaras, tačiau daržovės buvo gerai paruoštos ir galų galiausiai įdaro ir tešlos skoniai susibalansavo.

Kibinai Trakuose

Nuvykome į antrąją vietą „Kibinų šalis“. Apie 19:30 prie kibininės nieko neradome, tik lemputės švietė ant namo išorės, tačiau visi įėjimai buvo uždaryti. Paragauti kibinų nepavyko.

Kibinai Trakuose

Trečia vieta pakeliui – „Kybynlar“, tačiau ir ten viskas buvo uždaryta. Paieškojus informacijos feisbuke, ar karaimų tautinių patiekalų restoranas veikia per karantiną, sužinojome, kad šis užvėręs duris iki pavasario.

Kibinai Trakuose

„Sveiki, draugai! Kadangi buvo pratęstas ribojimas judėti tarp savivaldybių iki šių metų vasario 28 dienos. Todėl mes neturime kitos išeities, kaip tik pratęsti laikiną uždarymą iki šių metų vasario 28 dienos. Linkime likti stipriais ir saugokite save bei savo šeimą!“, – savo paskyroje socialiniame tinkle rašė „Kybynlar“.

Tad nieko nepešę, grįžome atgal į pirmąją vietą ir užsisakėme dar du kibinus – su grybais (1,80 euro) ir su saldžia varške (2,10 euro).

Kibinas su grybais buvo vidutiniškos kokybės, grybai buvo tarsi sulipę, papilkėję. Tiesa, jei kibinas su grybais būtų ne tik iš pievagrybių ir daržovių, o būtų pagardintas lietuviškais, nors ir šaldytais ar džiovintais baravykais, raudonikiais ar voveraitėmis, būtų labiau vertas dėmesio.

Kibinai Trakuose

Po visų trijų sūrių kibinų, saldus su varške viską vainikavo ir buvo lyg desertas puikiai pabaigai. Saldumo kiekis geras, bet pati varškė kiek guminė.

Kibinai Trakuose

Belieka sulaukti karantino pabaigos ir sugrįžti į Trakus, kai jau viskas veiks. Tada galėsime patikrinti kitų kibininių produkcijos kokybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (465)