Šiemet (o ir niekada!) nepavydžiu restoranams — ir taip sunkus maisto gamybos prakaitas buvo spaudžiamas dar ir pandemijos replėmis. Smaugė apribojimai, tada registravimai, po to draudimai, o situacijos negelbėjo net woltai — paklausinėkite restų kaip sunku užsidirbti su pristatymo paslauga. Ir visgi naujos virtuvės atsidarinėjo, aplaižytų lūpų nestigo, guvesnieji net naujas formas atrado, kurių nebūtų svarstę, jei ne CoVid (Gaspar's, pavyzdžiui, pradėjo ruošti iš anksto supakuotus savo hitus, dešimtys vietų suorchestravo ištisas kūčių vakarienes). Dar niekada negaminti nebuvo taip smagu. O čia — mano pamėgtieji naujokai:

KEPYKLA: Heydekrug iš Šilutės davė skonio pamokų Vilniui kone visose saldumo kategorijose. Dėl eklerų mušamasi, plėšomos kaukės ir spiriame į dėžę tam, kas paėmė paskutinius.

RESTORANAS: Farmer & The Ocean sumaišė kaimą su pretenzija ir sugebėjo susikurti meniu su veidu.

KONCEPTAS: Daktaras Desertas pakvipo didmiesčiu, kai užuot atvėrę "dar vieną desertinę", nes "teta skaniai kepa bandeles", susigalvojo konceptualizuotis pilna apimtimi. Interjeras, produktai, idėja. Nenaudoja cukraus ir sugeba išgauti skanumą.

DIENOS PIETŪS: persų virtuvės dienos pietūs Termeh buvo puikus mano darbo kuras šiemet.

DUBENYS: bowlai yra, ko gero, naujieji sušiai ir todėl, kad jų pilna ir todėl, kad jie prasti. Tarp tų, kuriems ingredientus šukuoti sekėsi geriausiai — Chaosai.

PROJEKTAS: labai mėgstu verslo eksesus, kurie niekada neatsipirks — Senatorių Pasažas atrodo lyg savotiška turtingųjų labdara miestui. Vietoje užrakintų Vandenų — atviras kiemas gurmaninių pasirinkimų, parduotuvių, lauko grilių. Su laiku tikiu, kad susikratys jų pasiūla, nes pradžioje daug klaustukų (pvz., desertinė, kuri dirbo valstybės tarnautojų laiku).

PAGALIAU VILNIUJE: Ilgai lankytas Klaipėdoje, vėliau Kaune, dabar jau ir Vilniui atsivėręs MOMO grill.

NERAGAUTA VIRTUVĖ: Nepaliečių maistas sulaukė savo knaipės ir Mažoji Himalaja yra garbinga krašto skonių ambasada.

Kitus arba pamiršau netyčia, arba labai tyčia.
Kantrybės ir išradingumo 2021-aisiais, mano maitintojai.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)