Savaitgalio karalius – sekmadienis – kiekvienam iš mūsų gali prasidėti labai skirtingu laiku, nes kai kuriuos šeštadienio vakaras vilioja savo pramogomis mieste. Kiti nori atsikelti be žadintuvo, o yra ir tokių disciplinuotų, kurie sekmadieniais ryte sportuoja.

Visais scenarijais sekmadienio pusryčiai keliasi pietų meto link ir tampa vėlyvaisiais arba kitaip mes juos vadiname brunchais. Primenu, kad esu pasidalinusi apžvalga apie tris vėlyvųjų pusryčių vietas, kuriose veikia „valgyk, kiek nori“ principas. Tiesa, mano liūdesiui, viena iš jų – baras „Bardakas. Vilnius“ – prieš kelis mėnesius paskelbė nebeorganizuojantis pusryčių.

Šiandieną noriu papasakoti apie dvi vėlyvųjų pusryčių vietas Vilniuje bei vieną Kaune, kuriose jums tikrai patiks. Negali kitaip, nes dvi iš šių vietų patenka į geriausių šalies trisdešimtuko sąrašą, o trečia nepatenka tik dėl to, kad atsidarė vėliau nei geriausi buvo renkami (aš pranašauju 2020 metų sąrašo naujoką).

O jeigu negalvosite apie reitingus, tiesiog pasimėgaukite puikiu maistu, gražia aplinka ir savo draugų kompanija, nes juk su ja lėtai praleistas sekmadienis visuomet bus ypatingas.

Gaspar's restoranas


(Pylimo g. 23-3, Vilnius)

Į šį restoraną, kuris po renovacijos vėl laukia savo ištikimų klientų, atvykome penkiese ir jų nedidelėje bendroje restorano erdvėje buvome pirmieji. Tiesa, neilgai trukus, restoranas užsipildė tiek šeimomis, tiek romantiškai nusiteikusiomis porelėmis, bet tai įtakos nei triukšmui, nei užsakymo laikui nepadarė. Netgi atvirkščiai – pusryčiauti su šurmuliu yra žaisminga.

Kiekvieną sekmadienį 10:00 – 15:00 val. teikiami vėlyvieji pusryčiai, kurių meniu puikuojasi devyni karšti patiekalai (6 – 8,5 EUR) bei atskiras pusryčių gėrimų meniu.

Ant mūsų stalo buvo pateikti angliški pusryčiai (namų gamybos aštri dešrelė, pagaminta Goa stiliumi, keptas kiaušinis, grybai, šoninė, pomidorų confit, šparaginės pupelės 8,5 EUR), Masala omletas (su krevetėmis, lašišų ikrais ir vėžiagyvių padažu, patiekiamas su Naan duonele, 8,5 EUR), Benedikto kiaušiniai su traškia šonine (8 EUR), specialus Gasparo Croque-madame (su kumpiu ir sūriu įdarytu vafliu, 7,5 EUR) bei blyneliai (su bananais, kokosais, Jaggery padažu ir egzotiškais vaisiais, 6 EUR).

Gaspar's restoranas

Išbandėme pusę meniu ir likome labai patenkinti visomis atsiskleidusiomis maisto spalvomis, patiekalų porcijomis ir pateikimu. Visą emociją dar labiau sustiprino ir jauki, šviesi aplinka, kuri nėra perkrauta dekoro elementais, atvirkščiai – viskas estetiška ir švaru.

Pabaigai, įdomybė apie tai, jog restorano įkūrėjas ir pagrindinis šefas Gaspar Fernandes yra gimęs Indijoje portugalų šeimoje, vėliau augo Didžiojoje Britanijoje, kur mokėsi Le Cordon Bleu (kulinarijos menas ir gastronomija). Tad dabar visi galime džiaugtis talentingo šefo Lietuvoje kuriamais šedevrais, kuriuos jau spėjo įvertinti ir reitinguoti į 10-ą geriausių Lietuvos restoranų vietą!

Pink&Yellow restoranas


(Gedimino pr. 44a, Vilnius)

Antras aprašomas restoranas yra būtent tas, kuris dar nespėjo įšokti į geriausių šalies restoranų olimpą, bet į Vilnių iš Palangos (jame tie patys savininkai turi restoraną „Restoranas 4”) atvykę šefai jau drebina sostinės gastronomijos pasaulį.

Ir drebina pozityviai, su mėlynos ir geltonos spalvų interjero sprendimu, subtiliai juokaujančiais padavėjais bei unikaliu vėlyvųjų pusryčių formatu, kurį kartu su miela kompanija išbandėme pirmąją Naujųjų metų dieną.

Sekmadieniais pusryčiautojų ši vieta laukia 10:00 – 14:00 val. bei žada pusryčius be galvosūkių, nors turiu pripažinti, kad smagaus žaidimo vis tiek neišvengsite.

Pusryčių meniu yra pateikiamas kiekvienam ant lapelio bei duodamas pieštukas pasižymėti jūsų pasirinkimus. Štai čia ir prasideda visos įdomybės ir žaidimas, nes kiekvienas gali pasirinkti sau patinkančius derinius, atrasti skirtingus skonius ir sulaukti daugybės nedidelių indelių.

Meniu matysite, kad galite pasirinkti trijų rūšių duoneles, tris skirtingai paruoštus kiaušinius, mėsos/žuvies ar saldėsių variantus bei, žinoma, pasirinktus gėrimus. Man labai patiko, jog galima pasirinkti bet kurį kavos gėrimą ar įvairaus skonio arbatą. Trijų vienetų pasirinkimas kainuoja 7 EUR, 5 vienetų – 11 EUR, o labiau išalkę ir užsisakę 7 vienetus sumokės 15 EUR.

Pink&Yellow restoranas

Mūsų kompanijos stalas buvo labai įvairus ir spalvotas, nes kiekvienas užsisakėme skaniausiai sau skambėjusius ingredientus ir taip susiformavome unikalius patiekalus. Mano pasirinkimas buvo pats kukliausias, bet kada dalinausi ir su vyro pasirinkimu, po visko jaučiausi sočiai pavalgiusi.

Aš pasirinkau omletą iš dviejų kiaušinių su Parmezano sūriu, meksikietišką salsą (juodos pupelės, lęšiai ir pomidorai) bei latte kavą, tad trys vienetai kainavo tiek, kiek minima viršuje – 7 EUR.

Likusios kompanijos pasirinkimai buvo gausesni, įvairius indelius su skirtingais variantais, užėmusius beveik visą stalą, matysite nuotraukoje. Deja, joje nepajusite viso skanumo, kuris turėtų atvilioti čia minias. Paskubėkite, kol dar lankytojų eilių nėra, pats laikas išbandyti šią gana naują vietą Vilniuje.


Dia


(Maironio g. 9, Kaunas)

Pats laikas jums pristatyti ir Kauno miesto pažibą – dvyliktą geriausią šalies ir patį geriausią Kauno restoraną „Dia“, kas lotyniškai reiškia „diena“, tad mano dienos Kaune pradžiai šis restoranas buvo labai puikus pasirinkimas. Neabejoju, kad toks pats būtų ir jūsų kompanijai.

Priešingai nei Vilniuje aprašytos vietos, šis restoranas vėlyvuosius pusryčius teikia tiek šeštadienį, tiek sekmadienį 12:00 – 15:00 val.

Per šias tris laimingąsias valandas galėsite užsisakyti Benedikto kiaušinius su lašiša ar šonine (9 EUR), blynų su Madagaskaro vanilės grietine, klevų sirupu bei šviežiomis uogomis (6 EUR), Bratwurst dešrelę su garnyru (12 EUR), krevetes su duona, kiaušiniu, gvakamole ir kitais ingredientais (9 EUR), sumuštinį su brioche bandele, prosciutto kumpeliu ir dar keliais įdomiais priedais (9 EUR). Gėrimų meniu atskiras, jame visas platus asortimentas.

Ant mūsų vėlyvųjų pusryčių stalo šįkart buvo pateikta naminė, kelis kartus per dieną kepama duona su pačiu skaniausiu mano ragautu sviestu (aptarnaujantis personalas minėjo, kad jį svečiai užsisako ir išsinešti į namus), po du Benedikto kiaušinius atitinkamai lašiša bei šonine, tad kartu su vyru kiekvienas paragavome po vieną skirtingą. Šalia užsisakėme šviežiai spaustų sulčių (4,5 EUR), kas dar labiau nuspalvino mūsų stalą.

Dia

Prabangumu, bet kartu ir jaukumu alsuojanti restorano erdvė nėra didelė, gana pailga ir pasibaigianti dideliu baru, už kurio dirbantys profesionalai operatyviai pasitinka jus prie įėjimo bei išlaiko malonų bendravimą viso užsakymo metu.

Skaičiau, jog personalas čia labai retai keičiasi ir yra dirbančių nuo pat atsidarymo, tad nuolatiniams svečiams čia tikrai pasiseks – jūsų mėgstami patiekalai ar gėrimai bus pristatyti be papildomo jų užsakymo. Nežinau, ar sutapimas, bet mano apsilankymo šiame restorane metu, vieną lankytojų porą restorano aptarnaujantis personalas sutiko vardais.

Daug gerų atsiliepimų girdėjau ir apie šio restorano dienos pietus, kurių metu jums bus pateiktas a la carte vertas patiekalas už demokratiškesnę pietų kainą. Gal ir man pavyks kurį šiokiadienį čia papietauti, o iki tada truputį pavydėsiu kauniečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)