Druska Miltai Vanduo

Apie šią vietą jau buvau girdėjusi vieną labai aiškią legendą – jų bandelės su cinamonu yra dieviškos. Ir čia yra stebuklingas rinkodaros ėjimas, kada užtenka tik vienos pozityvios legendos ir pas tave atsiranda lankytojų eilės. Nemeluoju, kol pusryčiavau – pietavau šioje vietoje, eilė čia buvo visuomet. Bet apie viską nuo pradžių.

Druska Miltai Vanduo

Aplankyti šią kepyklą sugalvojau pakankamai vėlai trečiadienio vakare, tad parašiusi privačią žinutę dėl rezervacijos per jų Facebook paskyrą, tikrai nesitikėjau atsakymo iki ryto. Vis dėlto atsakymas su patvirtinta rezervacija ketvirtadienio pietums (lankiausi čia per Žolines, laisvą dieną) atėjo vos už kelių minučių ir aš ramiai užmigau.

Atvykusi, supratau, jog be rezervacijos bent jau tądien ramiai papietauti nebūtume galėję. Ir nors dalis lankytojų ateina į kepyklą tik nusipirkti produkcijos išsinešimui, bet norinčių atsikvėpti ir pasigardžiuoti kepiniais su kava lauko terasoje taip pat netrūksta. Aktualu paminėti ir vieną puikų logistinį sprendimą – kepykla turi du įėjimus, tad per vieną plūsta norintys greitai apsipirkti, o per kitą į lauko terasą išeina laimingi pavalgyti vietoje. Per pastarąjį išėjome ir mes.

Druska Miltai Vanduo

Vėlyvųjų pusryčių meniu tądien buvo: granola su jogurtu ir uogomis (3 EUR), pusryčių bandelės su lašiša ir kremu (4,5 EUR), skrebutis su avokadu (6,5 EUR), skrebutis su voveraitėmis (7 EUR), Cezario salotos (4,5 EUR) ir skrebutis su kumpiu bei sūriu (5 EUR). Dar keli patiekalai jau buvo suvalgyti ir išbraukti nuo kreidinės meniu lentos. Mūsų kompanija užsisakė kavos, skrebutį su avokadu, bandeles su lašiša ir kremu, Cezario salotas ir, žinoma, žymiąsias cinamonines bandeles. Už mano ir vyro pasirinkimą sumokėjome 16 EUR.

Kavas su bandelėmis ant staliuko atsinešėme iškart, o užsakytų karštųjų patiekalų teko palaukti apie 10 minučių. Po jų sulaukėme pašaukimo vardu ir patiekalus galėjome pasiimti per langą į terasą. Prasidėjo mūsų puota. Tikrai ne kitaip galėčiau pavadinti šiuos vėlyvuosius pusryčius, kurie dėl malonios kompanijos ir gardaus maisto (dar buvo atliktas desertų papildymas) tęsėsi beveik dvi valandas. Visų užsisakyti patiekalai pateisino lūkesčius, manasis skrebutis buvo traškiai pakeptas ir su gausiu avokado bei žalumynų sluoksniu. Atrodo labai paprastas pasirinkimas, bet buvo tikrai puikus. Komplimentai ir vyro užsisakytoms bandelėms su lašiša, kremu ir žalumynais – viskas gaivu ir šviežia. O apie karalienes – cinamonines bandeles tikriausiai reiktų net ir atskiros apžvalgos. Nors geriausiai apie jas sužinosite, kada patys čia apsilankysite ir jų paragausite.

„Druska Miltai Vanduo“ dirba adresu Geležinkelio g. 3, Vilnius. Jų darbo laikas antradieniais – penktadieniais 9:00 – 15:00 val., savaitgaliais 9:00 – 17:00 val., pirmadieniais jie ilsisi.


Her Excellency

Dar viena aprašoma vieta anksčiau Vilniuje veikė kitu adresu ir jau taip pat buvo spėjusi apie save sukurti gražią legendą. Nieko tokio, legendą persinešti ar net ją pagyvinti galima, net ir pakeitus vietą. „Her Excellency“, kurios motina galima laikyti kavinių tinklą „Vero cafe“ dabar lankytojų laukia Gedimino pr. viduryje, naujame verslo centre „Live Square“.

Her Excellency

Čia atvykau darbo dieną pietų metu ir turiu pripažinti, kad truputį nustebau dėl didelio lankytojų srauto. Vis dėlto labai greitai supratau kodėl – šioje kavinėje jūs ne tik galėsite išgerti kavos, bet ir sočiai papusryčiauti visą dieną. O būtent pavalgyti (kad ir iš pusryčių meniu) per pietus juk ir norisi.

Meniu čia nesikeičia, tad save pradžiuginti galėsite košėmis (3,5-4,5 EUR), blyneliais (5 EUR), salotomis (6-7 EUR), skirtingais patiekalais iš kiaušinių (5,5-7,5 EUR) bei sumuštiniais (5,5 EUR). Paprastas, aiškus, neilgas meniu su patiekalų nuotraukomis neleis iš čia išeiti alkaniems. Žinoma, jeigu čia atėjote ne dvi paras prieš tai pasninkavę.

Aš užsisakiau kavos bei avižinę košę su vaisiais ir uogomis, už derinį sumokėjau 5,7 EUR. Kavą pasiėmiau pati, o košės sulaukiau už kelių minučių, tad pradėjau valgyti dar maloniai karštą giliame indelyje. Nors iš avižinės košės nereikia tikėtis stebuklingo potyrio, bet gerai išbrinkę ir nesulipę tarpusavyje dribsniai, pagardinti vaisiais ir uogomis buvo lengvos pietų pertraukos garantas. Ir man patiko.

Vis dėlto apie šią jaukią ir moderniai įrengtą reikia papasakoti plačiau, nes ji – tarsi laboratorija visiems, kurie yra bent truputį pakvaišę dėl kavos. Čia galite paragauti ne tik kavos iš išskirtinių kavos pupelių, bet ir išbandyti įvairiausius kavos paruošimo būdus. Tam yra atskiras meniu.
Mano iš įpročio prašymas naudoti klasikines pupeles baristai sukėlė šypseną, nes čia siūlomos rūšinės, ryškesnio aromato, spalvingesnės ir charizmatiškesnės kavos pupelės, tad visuomet kalbėkitės su barista – jie yra pasiruošę jus nustebinti.

„Her Excellency” dirba adresu Gedimino pr. 44A, Vilnius. Jų darbo laikas pirmadieniais – penktadieniais 7:30 – 22:00, savaitgaliais 9:00 – 22:00 val.


Urban garden

Trečia aprašoma vieta atliepia dabartinę madą – valgyti sveikuolišką maistą, kurį šioje vietoje ruošti įkvėpė Balio ramybė. Tokios tendencijos man tikrai patinka, juk geriau sekti sveiko maisto madą nei tą, kurią visokiais būdais bando pažaboti mūsų garsusis Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Urban garden

Atvykome savaitgalį per pietus ir ką jūs manote? Radome tik vieną laisvą staliuką viduje, žmonės pusryčiavo/pietavo ir vis keitėsi, tad supratau, jog poreikis atsigerti šaltai spaustų sulčių, trintų kokteilių ar suvalgyti sveikuoliškos košės, granolos, sumuštinio, skrebučio ir salotų Vilniuje yra tikrai didelis. Nepamirškite, kad ši vieta neturi lauko terasos, tad norint prisėsti prie vieno iš kelių staliukų viduje, reiktų jį užsirezervuoti iš anksto.

Vegetariškų/veganiškų patiekalų kainos: smoothie bowls – 5,4 EUR, salotos 5,9-6,2 EUR, skrebučiai 3,6-4,5 EUR, sumuštiniai 5,1 EUR, košės 3,8-4,1 EUR.
Mes užsisakėme kavos bei avokado skrebutį, už kuriuos sumokėjome 8 EUR.

Kadangi čia lankėmės po apsilankymo „Druska miltai ir vanduo“ kepykloje, avokado skrebutį galėjome palyginti. Jis „Urban garden“ yra perpus mažesnis, bet ir kaina atitinkamai tokia.
Vis dėlto pačio avokado pagardo norėjosi švelnesnio ir glotnesnio, čia jis nebuvo labai įsimintinas. Pats skrebutis traškus, bet kitaip ir negalėjau tikėtis, vis dėlto juk tai parduodamas kaip atskiras patiekalas.

Spalvingos kitų patiekalų nuotraukos, jaukus interjeras su dominuojančiomis pastelėmis spalvomis bei ramybė, leidžianti pailsėti ir niekur neskubėti tikrai skatina mane čia dar sugrįžti.

„Urban Garden“ dirba adresu J. Basanavičiaus g. 3, Vilnius. Jų darbo laikas šiokiadieniais 9:00 – 19:00 val., o savaitgaliais 9:30 – 16:00 val.