Atvykau čia papietauti, kada lauko terasa dar tik buvo ruošiama, bet dabar neabejoju, kad pietų ar vakarienės metu joje – sausakimša. Kam nepatinka valgyti gryname ore, kai nors ir esi miesto centre, bet matydamas žalumą aplink, gali nuo centro šurmulio pabėgti? Tokią emociją aš susidariau po pietų pertraukos šioje vietoje – pabėgti nuo miesto šurmulio į jaukią namų aplinką čia tikrai pavyks.

Grilio namai „Bacchus“

Tądien, kada čia pietavau, galėjau užsisakyti: burokėlių sriubą, vištienos troškinį su ryžiais ir agurkais bei graikiškas salotas. Pasirinkau sriubą bei vištienos derinį, už kurį sumokėjau 6 eurus. Stalo vanduo nemokamai.

Ar skanu? Žinau, kad tai yra subjektyvus klausimas. Vieniems gali būti skanu, kitiems – neskanu, rūgštu, prėska ar dar kaip nors kitaip. Bet noriu tikėti, kad maistas šioje vietoje jums patiks taip, kaip patiko man.

Grilio namai „Bacchus“

Sriuboje burokėlių pro mikroskopą ieškoti nereikėjo, su prieskoniais ir grietine nepersistengta, o šalia šviežia duonelė popieriniame krepšelyje parodė dar ir gerą požiūrį į ekologiją. Antrasis patiekalas, nors ir neturi akį traukančios išvaizdos ar tikrai nebūtų pripažintas kulinariniu šedevru, bet buvo tiesiog paprastai geras ir vėlgi man tai labai patiko – juk visas originalumas slypi paprastume.

Grilio namai „Bacchus“

Ar greita? Mano pietų pertrauka prasidėjo gerokai po 13 valandos, tad atvykusi į šią naują vietą, daug vėlyvų pietautojų nesutikau. Ramiai pasirinkau laisvą dvivietį staliuką bei iškart sulaukiau aptarnaujančio personalo dėmesio. Mano maisto pasirinkimas, jo pristatymas bei atsiskaitymas truko apie pusvalandį, bet aš būčiau nieko prieš čia dar kartą užsukti ilgesniam pasisėdėjimui jų lauko terasoje.

Kas įdomu? Kaip jau minėjau, ši vieta atsidarė vos prieš mėnesį ir dabar kasdien savo Facebook profilyje skelbia dienos pietų pasiūlymus. Tiesa, pietų laikas čia gana ilgas – 11:00 – 16:00 valandomis jūs dar galėsite užsisakyti patiekalų iš specialaus meniu. Vėliau jūsų dėmesiui bus skirti įvairūs užkandžiai, sriubos bei, žinoma, grilio patiekalai kaip kiaulienos šonkauliukai, tuno kepsnys ar kas nors vegetariško. Darbo dienomis nuo 18 val. ir savaitgaliais meniu atsiranda ir picos.

Prie įėjimo į šią vietą puikuojasi didelės raidės – ŠEIMA. Paklausus aptarnaujančio personalo apie šio ženklo reikšmę, sulaukiau patikslinimo, kad šie namai laukia jūsų visos gausios šeimos, lydimos keturkojų draugų.

Grilio namai „Bacchus“

Viduje nemažai jaukių interjero detalių, kurios iš senų baldų atgimė naujam gyvenimui. Lauko terasoje karaliauja grilius, gana įprasti lauko baldai bei vaizdas į nuostabius P. Vileišio rūmus.

Trumpa išvada, kad reikia tik pasidžiaugti, jog šioje miesto dalyje prasidėjo maitinimo vietų atgimimas, kuris galbūt įneš permainų vėjus ir į ilgametes maisto smukles (atsiprašau, bet kai kurias tik taip ir galiu pavadinti). Buvau ne kartą girdėjusi iš Antakalnyje gyvenančių draugų, kad vakare nėra kur nueiti, tad prašau – situacija keičiasi ir jūs esate laukiami naujuose grilio namuose.

Grilio namai „Bacchus“ dirba adresu Antakalnio g. 4A, Vilnius. Jų darbo laikas: kasdien 11:00 – 23:00 val., o penktadieniais – šeštadieniais dirba valanda ilgiau. Jų Facebook paskyra.