Šįkart pasidalinsiu įspūdžiais iš gana netikėtai atrastos kavinės – „Debut bistro“, kuri įsikūrusi tarp loftų, gamyklinių biurų ir griuvėsių tiesiogine to žodžio prasme.

Pradėsiu nuo įvado, kaip šią kavinę man pavyko atrasti. Pietų metu vykau į netoliese esančią internetu prekiaujančią parduotuvę, naudojau navigaciją, nes pasiklysti šioje Vilniaus dalyje yra nesunku. Parduotuvėje paklausiau dirbusios merginos, kur jie pietauja ir bingo – jau žinojau, kur bus tos dienos mano pietų pertrauka!

Pasirodo, kad „Debut“ turi ne tik minėtą kavinę Senamiestyje, bet ir Baltupiuose dar du, vienas nuo kito nelabai nutolusius, maitinimo taškus.

Mano aplankytoje vietoje tądien galėjau įsigyti ukrainietiškų barščių arba kreminės špinatų sriubos, salotų su keptais kalmarais ir cepelinų su spirgučiais. Populiariausias dienos pietų pasiūlymas – vištienos kepsnys su garnyru ant kreidinės lentos jau buvo išbrauktas.

Prieš daugiau nei mėnesį kainodarą užfiksavau nuotraukoje, bet dabar, patikrinus jų feisbuko profilyje skelbiamus dienos pietų pasiūlymus, galima matyti kainų pokytį: komplekto kaina pakilo nuo 4,3 iki 4,5 EUR, antro patiekalo nuo 3,6 iki 3,8 EUR, o sriubai virti kaštai nepasikeitė ir jos kaina liko 1,2 EUR. Pokytis nedidelis, bet ir laiko tarpas nuo mano apsilankymo nėra pusmetis ar daugiau.

„Debut bistro“

Ar skanu? Užsisakiau trintą špinatų sriubą, kuri buvo pateikta gilioje baltoje lėkštėje. Pabrėžiau žodį gilioje, nes porcija buvo pakankamai didelė. Jos spalvinti pipirais ir druska nereikėjo, bet kad tai būtų kuo nors ypatinga sriuba pasakyti tikrai negaliu. Šalia buvo pateiktas pjaustytas pirktinis batonėlis.

„Debut bistro“

Sulaukus antrojo patiekalo, iškart supratau, kad ši mano pietų pertrauka bus viena iš blankesnių. Džiaugiuosi, kad bent jau įspūdžius iškart užsirašiau į telefono užrašų skyrelį, nes dabar, kada dėlioju šiuos žodžius į platesnę apžvalgą, jau būčiau pamiršusi visas emocijas.

Nedarykite skubotų išvadų, salotos nebuvo neskanios, kalmarai netgi gardžiai paskrudinti, bet kad toks bus antrasis karštas patiekalas, aš tikrai nesitikėjau. Šiuo atveju būtų buvę geriau kalmarus pateikti kaip užkandį, o šalia supjaustyti agurką ir pomidorą. O dabar buvo tiesiog nuobodu.

„Debut bistro“

Ar greita? Atvykau po 14 valandos, bet pietaujančių netrūko. Radau laisvą staliuką ir dar turėjau galimybę ramiai apsižvalgyti. Aptarnaujantis personalas dirbo labai greitai ir maloniai, tad čia nuoširdus pagyrimas. Mano pietūs truko apie 35 minutes.

Kas įdomu? Kavinė įrengta lofte, tad erdvės pasidalina per du aukštus. Staliukų klausimas pirmame aukšte išspręstas labai racionaliai, įrengiant minkštą zoną beveik visu galimu perimetru, o šalia pastatyti ir lengvai stumdomi staliukai. Kavinės sieną puošia didelis traukinio piešinys, o aplinkoje netrūksta augalų ar savitarnos vandens erdvių.

„Debut bistro“

Jeigu nuspręsite aplankyti šią vietą, nusiteikite, kad net ir navigacija gali jūsų tinkamai neatvesti. O jeigu ir pavyks, rasti, kur palikti automobilį, gali būti tikras iššūkis.

Trumpa išvada – mano viršuje minimas sprendimas, kaip atrasti unikalias vietas labai pasiteisina kelionėse. Nepabijokite paklausti turizmo informacijos centre ar netgi drabužių, kosmetikos parduotuvėse, kur pietauja vietiniai – neabejoju, kad išgirsite puikiausias rekomendacijas savo pietums ar vakarienei.

Ši aprašyta vieta irgi buvo aptikta unikaliai, bet tokio momentinio atradimo man ir pakaks.

Atsiskaitymas galimas tiek kortele, tiek grynais.

„Debut bistro“ dirba adresu Kareivių g. 2F, Vilnius, darbo laikas: šiokiadieniais 8:00 – 17:00 val., savaitgaliais ilsisi.