Mano patarimas – ieškokime mažiau pasiteisinimų ir tiesiog susikurkime tikslus, dėl ko tokios kelionės mums būtų įdomios, o jau atsiradus norui, tiesiog imsime ir darysime. Kaip bebūtų keista, pačiam šis noras sustiprėjo būtent tada, kai daugiau pakeliavau aplink Europą, taigi dabar kiekvieną savaitgalį leidžiu skirtingame Lietuvos mieste ir atrandu vis naujų spalvų, dėl ko man čia gyventi taip gera. O kad nebūtų taip savanaudiška, potyriais dalinuosi ir su jumis.

„Instagram“ paskyros „Pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą „Skaniausi desertai mieste“, kurio metu kiekvieną savaitę lanko naujas vietas, labiausiai tinkamas pasmaližiauti, o savo mintimis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Be to, man jau atsibodo būti apgaudinėjamam ir vis lankytis ten, kur keliauja visa pilkoji masė žmonių. Ar tikrai tikite, kad Katlerio kebabinėje rasite tai, ko visada troškote? Nieko neturiu prieš geriau Lietuvoje žinomus žmones ir jų skonį, tačiau atvėrus akis galima suprasti, kur yra tikroji kokybė, o kur – tik rinkodaros manevrai siekiant pritraukti didesnį srautą žmonių.

Taigi – apie Birštoną. Čia išsirinkau aplankyti du turbūt šiuo metu populiariausius restoranus: „Old Town Grill“ ir „Kurhauzą“. Savo įspūdžiais iš jų ir dalijuosi.

„Old Town Grill“

Atvykęs čia pasijaučiau lyg būčiau grįžęs namo. Netgi čia dirbanti ir mane aptarnavusi mergina, pasirodo, lankė tą pačią mokyklą kaip ir aš.

Įėjus akis iškart nudžiugino pamatytas vaizdas: šiuolaikiškas interjeras, jauki aplinka ir vos keletas čia atvykusių žmonių – visa tai garantavo, kad galėsiu jaukiai pasimėgauti kava ir desertu. Pasitvirtino mano spėjimas, kad keliauti į šį kurortą labiausiai apsimoka šaltuoju periodu.

Kaip jau supratote iš pavadinimo, restoranas didelį dėmesį skiria ant grotelių keptai mėsai, o firminis patiekalas čia – šonkauliukai, juos labiausiai ir mėgsta čia apsilankantys klientai. Iš desertų meniu pasirinkimų buvo pieno-ledų kokteilių (3 EUR), tačiau, mano nuomone, skanus desertas vis dėlto turi turėti tvirtą struktūrą, taigi šį variantą iš karto praleidau. Pasirinkau lavos pyragaitį su juoduoju šokoladu ir ledais (6 EUR). Ir tai buvo skaniausias iki šiol atrastas mano kada ragautas lavos pyragaitis – jau vien karšto šokolado kvapas tiesiog pakerėjo.

Restoranas „Old Town Grill“

Šis skanėstas, kaip ir turėtų būti, iš viršaus buvo tvirtas, o pradūrus, šokoladas iškart išsiliejo tartum lava. Pateikimas taip pat puikus, tad vaizdas tikrai vertas nuotraukos: iš ledų su pjaustyta braške suformuota gėlė, o greta pabarstytos migdolo riekelės. Vienintelis minusas šiame deserte – tai greta pateikti ledai. Jie, nors ir suteikia desertui gaivumo bei sukuria kontrastą karštam šokoladui, tačiau pačiu skoniu primena standartinius ledus iš parduotuvės.

Antrasis mano pasirinktas desertas buvo trijų skonių ledai (šokoladiniai, braškiniai, vanilės bubono), pateikti kartu su braškių ir šokolado padažu. Labiausiai nustebino kaina – vos 3 EUR už tokios didelės porcijos desertą. Vilniuje už tokią porciją tenka pakloti tikrai daugiau. Vis dėlto pats ledų skonis, kaip ir esančių greta lavos pyragaičio, man nepatiko, jam trūko sodrumo bei natūralumo.

Nepaisant to, norėčiau pagirti virtuvės šefus, kurie pasistengė pateikti desertus taip, kad jie galėtų kovoti dėl instagramiškiausių desertų titulo.

Restoranas „Old Town Grill“ įsikūręs Birutės g. 21, Birštone.
Darbo laikas: pirmadieniais–sekmadieniais 12:00–22:00.

„Kurhauzas“

Šio restorano interjeras jau visai kitoks, daugiau žalumos ir didelių stalų, panašu, kad jie parinkti norint labiau sutraukti žmones pasisėdėti įvairiomis šventėmis, tuo labiau, kad greta kaip tik įkurta ir renginiams skirta salė. Labiausiai man patiko tai, kad į restoraną pro langus patenka daug dienos šviesos, todėl tikiu, kad čia būtų smagu ir žiemos metu.

Staliuko iš anksto nerezervavau, tad valandėlę teko palūkėti, mat visos vietos buvo užimtos. Nesitikėjau, kad dieną čia renkasi tiek daug žmonių. O gal tai tebuvo sutapimas, nes viešnagės pabaigoje visame restorane likau kone vienas.

Jeigu lankysitės čia vasarą, rekomenduoju būtinai nueiti ir į greta esančią terasą – jaukią ir puikiai tinkančią ilgiems pasisėdėjimams. Didelis minusas – kad restorano šeimininkai įsileidžia mažus vaikus, nes tą dieną, kai lankiausi, jie čia kėlė milžinišką triukšmą bei sąmyšį, taip atimdami visą jaukumą.

Restoranas „Kurhauzas“

Kalbant apie desertus, restorano meniu yra tokie pasirinkimai kaip creme brulee, sūrio pyragas, ledų asorti bei savaitės firminis restorano desertas. Pasiklioviau padavėjos patarimu ir pasirinkau jos pasiūlytą panakotą (6 EUR), pateiktą kartu su šviežiomis uogomis. Desertas buvo gaivus, lengvas ir puikiai derėjo prie uogų. Taip pat man patiko ir pateikimas stiklinėje ovalios formos taurėje, kuri kartu su pateiktu desertu atrodo išties įspūdingai.

Antrasis ragautas desertas – sūrio pyragas, taip pat kainavęs 6 EUR, buvo skanus, tačiau toli gražu neprilygo anksčiau ragautiems sūrio pyragams. Galiu sakyti, kad jis buvo blankaus skonio ir toli nuo mano geriausiųjų sąrašo. Greta patiektos šviežios uogos papildomo įspūdžio jau nepadarė.

Restoranas „Kurhauzas“ įsikūręs B. Sruogos g. 2, Biršone.
Darbo laikas: antradieniais–penktadieniais 12:00–22:00, šeštadieniais–sekmadieniais 10:00–23:00.