Ieškantiems naujų vietų

Šioje kategorijoje yra nauji, daugiausia iki metų veikiantys restoranai. Tai yra puiki galimybė aplankyti naujai atsidariusias vietas ir jas įvertinti.

* 10 Eur (už degustacinį meniu)
** 20 Eur (už degustacinį meniu)
*** 30 Eur (už degustacinį meniu)

VILNIUS

„14 Horses“ (***)


Ši vieta traukia dėl savo istorijos ir aplinkos. Tai yra XVII amžiaus Pacų rūmuose, pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūrusi braserija. Kadaise jos vietoje buvo Pacų šeimos karietinė, o dabar čia kuriama ir skleidžiama tvari lietuviška kulinarinė kultūra.

Lietuvos gastronomijos savaitės meniu labai trumpai: šefas Andrius Kubilius patieks tris patiekalus (o nuostabų moliūgų desertą lydės moliūgų kava!). Beje, dalis ingredientų – braserijos ūkio „Farmers Circle“ netoli Ukmergės.

„Amandus“ (***)


Ne kartą geriausiu Lietuvos šefu išrinktas Deivydas Praspaliauskas savo jau ketvirtajame restorane organizuoja degustacines vakarienes, įkvėptas Skandinavijos virtuvės. „Gastronomijos savaitės“ proga šefas pademonstruos kiek sutrumpintą degustacinių vakarų variantą.

Meniu labai trumpai: D. Praspaliauskas mėgsta stebinti, todėl lankytojai gali ruoštis formos ir turinio įvairovei. Šiemet tris degustacinio meniu patiekalus papildys netgi du šefo komplimentai.

„El Mercado“ (** ir ***)


Norintiems ne tik naujienų, bet ir pietietiško skonio verta išbandyti ispanišką virtuvę reprezentuojantį „El Mercado“. Restoranas vos per pusmetį buvo įvertintas ir iškart pakliuvo į „30 geriausių“ Lietuvos restoranų sąrašą.

Meniu labai trumpai: šefas Martynas Maciulevičius žada nuskraidinti lankytojus į skirtingus Ispanijos regionus ir pasiūlys netgi kelis degustacinius meniu – žmonės galės rinktis pagal skonį ir patiekalų, skirtų ragavimui, gausą.

„Solt Dining“ (**)


„Solt Dining“ restoranas, įsikūręs urbanistinio stiliaus „Courtyard Vilnius City Center“ viešbutyje, išsiskiria Skandinavijos įkvėptu interjeru su žemiškų tonų potėpiais. Vietos jaukumą kuria maži akcentai: gyvos prieskoninės žolelės, išdėliotos kulinarinės knygos, unikalia technika atlikti paveikslai ir jaukiai rusenantis išskirtinis židinys.

Meniu labai trumpai: geriausiu šalies šefu pripažintas Jevgenijus Volkovas šįkart svečius vaišins specialiai šiai savaitei sukurtais patiekalais – desertu, šaltu užkandžiu ir karštu mėsišku patiekalu.

„Vilkinė“ (***)


„Vilkinės“ esmė – maksimali dalis virtuvėje naudojamų produktų – vietiniai. Daugiausia restorano meniu sudaro čia pat vietoje auginamos daržovės, prieskoninės žolelės, uogos ir t.t. Ši vieta yra įsikūrusi gamtos apsuptyje – Vilniaus r., Vilkinės kaime. Tai nėra tokia nauja, tačiau gana naujai vis labiau atvira vieta (prasidėjusi nuo sekmadieninių draugų brunch'ų ir vakarienių).

Meniu labai trumpai: šiame gide bene didžiausias degustacinis meniu, kuris susideda netgi iš 6 patiekalų (+ veganiškos opcijos).

„MO bistro“ (* ir **)


Neseniai duris atvėrusiame MO muziejuje jau galima ir gardžiai pavalgyti. 50 vietų „MO bistro“ žengia koja kojon su muziejumi. Interjeras – modernus, o jo akcentas – skaitmeniniu būdu atkurta 50 m ilgio Algirdo Steponavičiaus ir Birutės Žilytės freska. Meniu karaliauja europietiška virtuvė, paskaninta pamėgtais Azijos virtuvės elementais.

Meniu labai trumpai: šefė Rima Rimeikienė svečiams pasiūlys kelis degustacinius meniu – žmonės galės rinktis pagal skonį ir patiekalų gausą.

KAUNAS

„Ieti“ (***)


Nors ir ne tokia nauja vieta Kaune, bet visai neseniai „Ieti“ persikraustė į dvigubai didesnes patalpas miesto širdyje – Rotušės aikštėje. Šis virsmas restorano šefę Inga Turminienę tik dar labiau įkvėpė tęsti tai, ką pradėjusi. Iš vaikystės atkeliaujantys prisiminimai, nostalgija ir sezoniškumas – tai pagrindiniai I. Turminienės kūrybiniai įkvėpimai.

Meniu labai trumpai: I. Turminienė pristatys 4 patiekalų vakarienę, kurio įprasti ingredientai bus paruošti labai neįprastu būdu.

KLAIPĖDA

„Ingredientai“ (**)


Restorano šefas Aurimas Labanauskas filosofijos mokslus iškeitė į virtuvę jau gana seniai, tačiau jo požiūris į kuriamą turinį lėkštėje išties yra gana filosofiškas ir su stipria idėja – ingredientai aiškūs, tačiau deriniai gana neįprasti, o tekstūros dar sunkiau nusakomos.

Meniu labai trumpai: svečiams siūlys tris labiausiai „Ingredientuose“ įvertintus patiekalus, kurie geriausiai reprezentuoja šią vietą.

„Old Town Brasserie“ (***)


Tai yra naujai įsikūręs modernios europietiškos virtuvės restoranas visai šeimai, uostamiesčio senamiestyje, Danės upės pakrantėje. Besimėgaudami virtuvės šefo Tomo Petriko kurtais patiekalais, būsite apsupti modernaus interjero ir sušildyti maloniu aptarnavimu bei židinio skleidžiama šiluma.

Meniu labai trumpai: svečiai galės išbandyti trijų patiekalų degustacinį meniu, kurio žvaigždė – Kamčiatkos krabas.

PALANGA

„Vila Komoda“ (** ir ***)


Grafų Tiškevičių laikais statyta ir po restauracijos 2018 metų vasarą atsidariusi vila yra ir poilsio vieta, ir restoranas. Čia sukasi jauna šeima ir komanda. Tačiau pagarba kadaise čia gyvenusiai Tiškevičių giminei yra jaučiama kiekvienoje erdvėje. Beje, net ir meniu čia yra pristatomas per Aleksandro Tiškevičiaus laišką svečiams.

Meniu labai trumpai: virtuvė siūlys kelis degustacinius meniu – svečiai galės rinktis pagal skonį ir patiekalų gausą.

Lietuvos gastronomijos savaitę vainikuos tradicinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF, kuri vyks lapkričio 8–10 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Jos metu bus paskelbtas ir geriausias restoranas – „Lietuvos gastronomijos savaitės žvaigždė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją