„Instagram“ paskyros „Pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą „Skaniausi desertai mieste“, kurio metu kiekvieną savaitę lanko naujas vietas, labiausiai tinkamas pasmaližiauti, o savo mintimis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Turbūt pastebėjote ir patys – daugumai tampa tiesiog įpročiu prieš valgant pasidaryti nuotrauką, nes kas ten žino, gal norėsime rekomenduoti ir draugams? Todėl maisto išvaizda tampa vis svarbesnė. Vienus tai erzina, nes valgymą laiko proga pabendrauti ir praleisti laiką su draugais, šeima ar artimaisiais, o fotografavimas ir telefonas tik blaško dėmesį, kiti apie tai mano kaip apie smagią pramogą, nes vėliau įspūdžiais galima dalintis ir su tais, kurie dar nebuvo restorane.

Skaniai atrodantį maistą norisi ir labiau valgyti, o man asmeniškai desertai ir atrodo kaip „instagramiškiausi“, kartais juos atrandu tartum meno kūrinius.

Pastaruoju metu susikaupė tikrai nemažai vietų, kurios pateisina šią savoką, taigi pasidalinsiu, mano manymu, geriausiomis, kur pasidaryti nuotrauką tiesiog būtina.

„Ali šokoladinė“

Čia atvykęs gavau kone viską, ko geidė širdis, – skanių ir gerai atrodančių desertų, šiltai bendraujantį kolektyvą ir vietą, kurioje galima jaukiai gurkšnoti kavą ir apžiūrinėti galerijoje esančius paveikslus.

Didžiausia dilema tampa, kurį desertą išsirinkti, kai jie visi atrodo tobulai skanūs? Tokiu atveju geriausia pasiteirauti, iš ko jie gaminami, kad atrastumėte savo mėgiamiausius desertus.

Man labiausiai patiko sūrios karamelės su deginto sviesto biksvitu desertas „Intriga“ (4,50 EUR) ir šokolado, aviečių bei maskarponės kremo desertas „Valentinas“ (4,40 EUR). Abudu labai skirtingi, bet kartu tokie, kurių norėsiu dar ne kartą.

Ali šokoladinė/galerija“ įsikūrusi Vilniaus g. 31, Vilniuje.
Darbo laikas: 10:00–21:00.

Desertinė „Sugamour“

Tai dar viena vieta, kuri įrodo, kad maistas gali būti tikra meno forma, nes desertai atrodo tobulai, be to, yra išties skanūs.

Vis dėlto čia pasigedau vieno labai svarbaus dalyko – gero aptarnavimo. Žinote, būna dienų, kai tiesiog nepataikai pakliūti pas tinkamą padavėją, bet mano nuostabai, po pasidalinamo apie tai „Instagram“ paskyroje sulaukiau daugybės žinučių, kad šis reiškinys šioje vietoje gan dažnas. Dėl to labai gaila, nes visa kita kita „Sugamour“ turi, netgi vietą, kuri matoma iš tolo, su žydinčiais medžiais lauke ir puikiu interjeru viduje.

Iš ragautų desertų labiausiai man patiko „Pistacijų–aviečių meilė“ (4,50 EUR), išsiskiriantis stipriu skoniu ir gaiviu šviežių aviečių kremu.

„Sugamour“ įsikūrusi Vokiečių g. 11, Vilniuje.
Darbo laikas: pirmadieniais 8:00–21:00, antradieniais–ketvirtadieniais 8:00–22:00, penktadieniais–šeštadieniais 8:00–23:00, sekmadieniais 9:00–21:00.

Desertinė „Atostogos“

Tai vienas geriausių šių metų mano atradimų. Labai smagu, kai atrandi tas vietas, apie kurias net nebuvai girdėjęs anksčiau. Taigi čia radau ir puikų, šiltą aptarnavimą, ir nuostabius desertus, ir jaukią vietą susitikimams ar pasimatymams.

Ši desertinė siūlo pistacijų ir migdolų skonio prancūziškus tartus ir pyragaičius su tropinių vaisių džemu. Skaniausias man buvo kaip širdutė atrodantis „Valentino“ desertas (5 EUR) su aviečių ir ličių compote. Skonių harmonija ir malonumas beragaujant kiekvieną kąsnį garantuotas!

Svajingas pavadinimas „Atostogos“ šiai vietai puikiai tinka, nes ragaudamas desertus jautiesi tartum iš tiesų atostogautum pabėgęs nuo visų darbų ir rūpesčių.

Desertinė „Atostogos“ įsikūrusi Čiurlionio g. 8, Vilniuje.
Darbo laikas: pirmadieniais-penktadieniais 8:00–19:00, šeštadieniais–sekmadienais 10:00–18:00.

Eklerinė „Kler e Kler“

Iki šios aplankytos vietos eklerų net nebuvau ragavęs, o po apsilankymo tai tapo vienu mėgstamiausių mano desertų. Ekleras – tai pailgas pyragaitis iš plikytos tešlos su kremu viduje. Net sunku patikėti, kad į šį pyragėlį gali tilpti tiek daug skonių!

Vienas didžiausių šios vietos pliusų – kad užuot pirkę kiekvieną desertą atskirai, galite pasirinkti degustacinį rinkinį (8,9 EUR). Šiame rinkinyje sudėti mažesnio dydžio eklerai, kurių kiekvienas ne tik pasakiškai gerai atrodo, bet ir yra nuostabiai skonūs.

O skonių yra labai įvairių, nuo egzotiškiausių – yuzu, pasiflorų iki klasikinių su kavos kremu. Labiausiai man patiko klasikinės receptūros ekleras su plikytu kremu ir šokoladiniu glajumi, jį tiesiog būtina paragauti!

„Kler e kler“ įsikūrusi Ozo g. 19 („Ozo“ prekybos centras), Vilniuje.
Darbo laikas: darbo dienomis, šeštadieniais 10:00–22:00, sekmadieniais 10:00–21:00.