Vilniuje kavos gurmanams pristatytas ir „Geros kavos žemėlapis“ – gidas po kokybišką kavą siūlančias miesto kavines, skelbiama atsiųstame pranešime. Kaip teigia jo sumanytojai, anglų kalba išleistas nemokamas leidinys padės miesto svečiams ir visiems geros kavos mėgėjams geriau susipažinti su Lietuvos sostine lankantis kavinėse, galinčiose pasiūlyti kavos iš įvairiausių pasaulio regionų.

Gido autorius ir dailininkas – dizaineris Lukas Bytautas. Penkerius metus Jungtinėje Karalystėje grafikos dizainą ir e-medijas studijavęs jaunas vilnietis ten dirbo baristu ir išsamiai susipažino su kavos ruošimo ypatybėmis. Grįžęs į Lietuvos sostinę Lukas joje rado klestinčią kavos kultūrą, nenusileidžiančią Europos didmiesčiams.

Festivalio „Vilnius Coffee Festival 2018“ organizatorius Nidas Kiuberis

„Šis žemėlapis kilo iš meilės kavai ir kelionėms. Kaskart atvykdamas į naują miestą jame ieškau gerą kavą parduodančių vietų. Iki jų dažnai tenka keliauti pėsčiomis, tad tokie pasivaikščiojimai man tapo būdu geriau pažinti lankomus miestus. Naujasis leidinys savo „kavos maršrutą“ nuo šiol padės susidėlioti ir Vilniaus lankytojams“, – sakė L. Bytautas.

Lukas Bytautas ir Inga Romanovskienė

Į naująjį leidinį įtrauktos dešimt Vilniaus kavos kultūrą formuojančių vietų. Prie kiekvienos kavinės aprašymo nurodomas jos darbo laikas, adresas, kontaktai bei siūlomi kavos ruošimo būdai, kad susiorientuoti būtų kuo paprasčiau. Gidą jau galima nemokamai pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose, kavinėse ar parsisiųsti iš interneto svetainės vilnius-tourism.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)