– Jei užsimanyčiau paragauti kokio nors tikrai išskirtinio deserto, ką jūs man pasiūlytumėte?

– Tikri saldumynų mėgėjai tiesiog privalo paragauti mūsų ruošiamų tortų, kurie, kaip paragavę sako mūsų svečiai, tiesiog spinduliuoja meile, o skanesnių nebūna (juokiasi). Mums patiems atrodo, kad tai, kas ruošta su meile ir iš kokybiškų ingredientų, negali nepatikti.

– Vegetarizmas, veganizmas, gliuteno netoleravimas ir pan. Tai – prakeiksmas ar galimybė?

– Galimybė – daugiau eksperimentavimo, daugiau naujų skonių. Bent jau mes siekiame, kad galimybę pasmaližiauti turėtų kiekvienas norintis, juk desertai pasaulį daro ne tik saldesnį, bet ir laimingesnį.

Urtė Mikelevičiūtė

– Ar kas nors galėtų nukonkuruoti klasikinius macarons, kurie taip greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje?

– Na, mes šių sausainėlių nesiūlysime. Tačiau jiems turime puikią, tik dažnai pamirštamą atmainą, pavadinimu „Pavlova“. Būtent ji mūsų lentynose atsiduria mini pavidalu, kad kiekvienas galėtų paragauti įvairesnių skonių.

– Kuo šis ruduo nustebins jūsų klientus, norinčius gardžių saldėsių?

– Po truputį įsivažiuojame su naujais, unikaliais skoniais, tačiau sezono naujienos gan stipriai skiriasi nuo gaivių, lengvų vasarinių skonių. Artėjant žiemai renkamės sotesnius ingredientus ir derinius, didelis dėmesys skiriamas sezoniškumui. Pavyzdžiui, siūlome paragauti torto, kuriame daug natūralaus medaus ir šaltalankių, tai – pats geriausias desertas, koks tik gali būti aplankius kosuliui ar norint nuvežti dovanų peršalusiam draugui. Taip pat rudens neįmanoma įsivaizduoti be cinamoninio kepto obuolio – tai numylėtas rudens/žiemos sezono desertas iš vaikystės, kurį apliejome karamele bei šokoladu ir perkėlėme ant aukšto sluoksniuoto torto.

Greitai į mūsų desertinės lentynas atkeliaus ir pirmasis mūsų veganiškas tortas, kuriame karamelizuotos kriaušės puikiai derės su migdolų sviestu ir šokoladiniu-kokosiniu kremu. Pačioms pradeda rinktis seilės vien bekalbant (juokiasi).

Gaivių skonių mylėtojai taip pat nenusivils. Itin lengvame torte „Vasara žiemą“, kuris yra be glitimo, puikuojasi žaliosios citrinos ir jogurto putėsiai, mango įdaras ir baltojo šokolado akcentai. Dar sunku paleisti greit pralėkusią vasarą, tačiau artėjant Kalėdų sezonui asortimentas dar labiau keisis: pildysime vitrinas ne tik įvairesniais saldėsiais, tačiau ir namine duona, sūriais sausainiais ir lengvais užkandžiais.

– Ar jūsų desertuose yra kokių nors išskirtinių ingredientų?

– Planuojame gaminti sveikuoliškus, tačiau ne mažiau žavius desertus su įvairiomis daržovėmis: morkomis, moliūgais, cukinijomis, taip pat kalafiorais, saldžiosiomis bulvėmis, pastarnokais ir net su žaliaisiais žirneliais. Taip pat labai greitai gali atsirasti ir įvairių azijietiškų skonių ingredientų.