„Kiekviena ypatinga proga, ypač gyvenant karantino sąlygomis, kai galimybės išeiti į restoraną neturime, suteikia puikią galimybę namuose susikurti jaukią šventę ir paįvairinti kasdienybę. Na, o mums romantikos prieskonį turinti šventė sukasi apie maistą, nes jis mūsų namuose – pagrindinis šventinės nuotaikos elementas“, – sako žinoma tinklaraštininkė.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė patvirtina, kad romantiška vakarienė Valentino dienos proga – itin tinkama šventiniam vakarui sukurti. Juolab kad kai kurie maisto produktai, be savo skoninių savybių, turi ir kitų pranašumų. „Jau nuo seno žinoma, kad tam tikri produktai veikia kaip afrodiziakai ir sužadina romantiškus jausmus. Prie aistrą žadinančio maisto galima priskirti figas, avokadus, šparagus, bananus, aitriąsias paprikas, braškes, jūrų gėrybes, tad juos tikrai vertėtų įtraukti į šventinį valgiaraštį“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Puiki proga dėmesiui parodyti


Kristina kartu su vyru yra linkusi suplanuoti visą vakaro scenarijų ir, be kartu ruošiamos gurmaniškos vakarienės, tokiomis ypatingomis dienomis kaip Valentino diena, stengiasi nuveikti tai, kas abu labiausiai džiugina. Pavyzdžiui, pavakarieniavus laiką skirti filmų peržiūrai.
„Aš esu už tai, kad šventes namuose susikurti turėtume kasdien ir malonumų ieškotume mažiausiose smulkmenose, tačiau tokios progos, kaip Valentino diena, draugystės, sužadėtuvių arba vestuvių metinės suteikia postūmio žengti žingsnį ir savo antrajai pusei parodyti didesnį dėmesį, daugiau laiko praleisti kartu, atsižvelgti į tikrąsias vertybes, įvertinti žmones, kurie yra šalia mūsų, ir jiems padėkoti“, – svarsto K. Pišniukaitė-Šimkienė.
Tinklaraštininkė siūlo per Valentino dieną restoraną susikurti namuose ir kviečia išbandyti jos kurtus, išskirtinio meniu patiekalus.

„Galvodama apie Valentino dienos valgiaraštį norėjau, kad patiekalai primintų ne namų virtuvę, o restoraną, tačiau lygiai taip pat svarbu buvo ir tai, kad nereikėtų pervargti visą dieną sukantis prie puodų. Todėl šiuose patiekaluose susijungia gurmaniškas skonis, instagraminis vaizdas ir gana paprasta, greita gamyba“, – užtikrina maisto tinklaraštininkė.

Valentino dienos vakarienė

Romantiškai trijų patiekalų vakarienei ji siūlo sluoksniuotos tešlos tartą su pesto padažu, serano kumpiu ir burata, rizotą su krevetėmis, o kalbėdama apie desertą Kristina klausia, ar gali būti kažkas romantiškiau už šokolado ir braškių duetą?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)