Picos tešlai pagaminti reikia:

  • 100 g kvietinių miltų
  • 60 g vandens
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Miltų rankoms suvilgyti

Picos įdarui:

  • 3 šaukštų trintų pomidorų padažo
  • 60 g mocarelos rutuliuko sūrio
  • 60 g mocarelos tarkuoto sūrio
  • Žiupsnelio picos prieskonių
  • Baziliko lapelių papuošimui

Sriubai:

  • 4 vid. pomidorų
  • 6 sk.
  • česnakų
  • 1 vid. svogūno
  • 50 g saliero stiebų
  • 1 nedidelio petražolių stiebo (nebūtina)
  • Picos prieskonių
  • Juodųjų pipirų „Tellicherry“
  • 1 l mėsos ar daržovių sultinio
  • 50 g marinuotų paprikų
  • 1 šaukš. rūkytos paprikos miltelių
  • 4–5 šaukšt. trintų pomidorų padažo su daržovėmis
  • Triušienos dešrelių
  • 4–6 šaukš. alyvuogių aliejaus

1. Į dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, supilkite vandenį ir aliejų. Minkykite su rankomis kol pasidarys vientisa tešla. Jei matote, kad tešla kieta, galite įpilti šiek tiek vandens ir toliau minkyti. Orkaitėje nustatykite karšto oro apipūtimo funkciją su 220°C temperatūra.

2. Ant lentelės pasibarstykite miltų ir gerai iškočiokite tešlą. Svarbiausia, kad padas nebūtų storas, nes jis turėtų iškepti per 10 min.

3. Suformuokite nedideles picas ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

4. Picas aptepkite trintų pomidorų padažu, palikite kraštelius neteptus, kad jie būtų traškesni. Suberkite dviejų rūšių sūrį. Užbarstykite picos prieskonių.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 220°C temperatūroje apie 10 minučių.

6. Pomidorus, svogūnus, česnakus, salierą ir petražolės stiebą supjaustykite dideliais gabalėliais ir apibarstykite juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į kepimo indą išklotą sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 30 minučių, kol suminkštės ir apkeps.

7. Apkepusias daržoves apibarstykite picos prieskoniais. Užvirkite sultinį ir į jį dėkite daržoves. Įberkite juodųjų pipirų, rūkytos paprikos miltelių. Sudėkite marinuotas paprikas, trintų pomidorų padažą su daržovėmis. Ir viską sutrinkite su virtuviniu smulkintuvu. Pavirkite sriubą kelias minutes.

8. Triušienos dešreles supjaustykite smulkiau ir apkepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi.

8. Išvirus sriubai pabarstykite juodųjų pipirų bei picos prieskonių. Suberkite apkepusias triušienos dešreles.

9. Ant sriubos dėkite iškepusią picą. Galite viską papuošti šviežiais baziliko lapeliais.

Alfo Ivanausko patarimai:

· Sriubą galite paskaninti grietinėle arba kreminiu sūriu.
· Jei mėgstate aštresnį maistą, galite įdėti aštriųjų pipirų.

Picos skonio tiršta sriuba
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)