Reikia:

  • 500 g moliūgo
  • 0,4 l vandens
  • 1 šaukšto druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 4–6 vienetų kvapniųjų pipirų
  • 5–9 vienetų juodųjų pipirų
  • Šaukšto garstyčių grūdelių
  • 6 vienetų gvazdikėlių
  • 3 vienetų cinamono lazdelių
  • 3 skiltelių
  • česnako
  • 3 lauro lapų
  • 6–8 šaukštų obuolių acto
1. Supjaustykite moliūgą didesniais gabalėliais, nuskuskite žievelę, išvalykite moliūgą.
2. Moliūgą supjaustykite kaip norite jį matyti, neturi būti labai ploni gabaliukai, galite pjaustyti juostelėmis.
3. Į puodą įpilkite vandens, dėkite druskos, cukraus, pipirų, garstyčių grūdelių, gvazdikėlių, cinamono lazdelių, rankoje sutraiškytą česnaką ir lauro lapų.
4. Užvirkite marinatą ir pavirkite 3 minutes. Nepamirškite maišyti.
5. Į marinatą supilkite obuolių actą ir pamaišykite. Dėkite pjaustytą moliūgą ir laikykite kambario temperatūroje 12 valandų.
Alfas Ivanauskas

Alfo Ivanausko patarimai:


· Marinato ingredientus galite keisti ar papildyti. Galite dėti kmynų, vietoj obuolių acto svarainių sulčių.
· Po 12 val. moliūgus sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Taip juos laikyti galite apie savaitę.
Traškus marinuotas moliūgas per 12 valandų