Reikia:
- 500 g moliūgo
- 0,4 l vandens
- 1 šaukšto druskos
- 2 šaukštų cukraus
- 4–6 vienetų kvapniųjų pipirų
- 5–9 vienetų juodųjų pipirų
- Šaukšto garstyčių grūdelių
- 6 vienetų gvazdikėlių
- 3 vienetų cinamono lazdelių
- 3 skiltelių
- česnako
- 3 lauro lapų
- 6–8 šaukštų obuolių acto
1. Supjaustykite moliūgą didesniais gabalėliais, nuskuskite žievelę, išvalykite moliūgą.
2. Moliūgą supjaustykite kaip norite jį matyti, neturi būti labai ploni gabaliukai, galite pjaustyti juostelėmis.
3. Į puodą įpilkite vandens, dėkite druskos, cukraus, pipirų, garstyčių grūdelių, gvazdikėlių, cinamono lazdelių, rankoje sutraiškytą česnaką ir lauro lapų.
4. Užvirkite marinatą ir pavirkite 3 minutes. Nepamirškite maišyti.
5. Į marinatą supilkite obuolių actą ir pamaišykite. Dėkite pjaustytą moliūgą ir laikykite kambario temperatūroje 12 valandų.
2. Moliūgą supjaustykite kaip norite jį matyti, neturi būti labai ploni gabaliukai, galite pjaustyti juostelėmis.
3. Į puodą įpilkite vandens, dėkite druskos, cukraus, pipirų, garstyčių grūdelių, gvazdikėlių, cinamono lazdelių, rankoje sutraiškytą česnaką ir lauro lapų.
4. Užvirkite marinatą ir pavirkite 3 minutes. Nepamirškite maišyti.
5. Į marinatą supilkite obuolių actą ir pamaišykite. Dėkite pjaustytą moliūgą ir laikykite kambario temperatūroje 12 valandų.
Alfo Ivanausko patarimai:
· Marinato ingredientus galite keisti ar papildyti. Galite dėti kmynų, vietoj obuolių acto svarainių sulčių.
· Po 12 val. moliūgus sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Taip juos laikyti galite apie savaitę.
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (15)