Reikės:

  • 700 g moliūgo
  • 1 bulvė
  • 100 g kietojo tofu
  • 200 ml kokosų pieno
  • 1 a.š. Kario prieskonių mišinio
  • Daržovių sultinys
  • 3 skiltelės česnako
  • 4 v.š. kokosų drožlių
  • 1/4 a.š. malto muskato riešuto
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį
  • Moliūgų sėklos papuošimui

Kaip gaminti:

1. Moliūgą ir bulvę supjaustome kubeliais, česnaką pasmulkiname.

2. Puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus, suberiame daržoves ir maišant kepiname apie 5 min.

3. Pilame kokosų pieną ir sultinį (vandenį) tiek, kad tik apsemtu daržoves. Ir verdame ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.

4. Sausoje keptuvėje pakepiname kokosų drožles su prieskoniais apie 30 sekundžių.

5. Tofu supjaustome kubeliais.

6. Prieskonius su kokosų drožlėmis ir tofu dedame į sriubą. Sutriname maisto smulkintuvu.

7. Sriubą grąžiname ant viryklės ir užverdame. Pagardiname druska ir pipirais. Paliekame pastovėti 5 minutes.

8. Sriubą išpilstome į lėkštes ir papuošiame sėklomis.

Skanaus!

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų.

Receptu dalijasi tinklaraštis Sveikas receptas.