Tie, kuriems nusišypsojo laimė to skanėsto paragauti, pritaria nuomonei, kad šiandieniniai kokteiliai yra kitokie, kad tokio, kaip seniau, niekur nenusipirksi. Bet paragauti visgi galima – pasigaminus namuose.

Sovietmečiu bufetuose pardavinėjami pieno kokteiliai būdavo plakami specialiais plakikliais ir gal kai kam atrodydavo, kad jų gamybos technologija ypač sudėtinga, rašoma portale NOVATE.

Na, ypatingų paslapčių čia nėra. Iš pažiūros viskas net labai paprasta – tereikia suplakti pieną, ledus ir sirupą, rašoma portale novate.ru.

Vis dėlto apie vieną niuansą žinoti būtina: kokteiliui skirtą pieną būtina atšaldyti šaldiklyje. Pienas turi būti tiek sušalęs, kad jame plūduriuotų ledo kristalai. Tik iš tokio pieno suplaktas kokteilis skoniu nesiskirs nuo to, kurį prisimename iš vaikystės.

Pieno kokteilis

Nostalgiškas pieno kokteilis

Jums reikės:

  • 400 g pieno (tinka riebesnis)
  • 4 šaukštų kriaušių ar apelsinų sirupo
  • 100 g ledų (pieniškų ar plombyro)


Gaminimas:

Į maišytuvo indą supilkite šaldiklyje atšaldytą pieną, įpilkite sirupo, sudėkite ledus. Plakite viską vieną minutę dideliu greičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)