• 800 g–1 kg baravykų
  • 4–5 gvazdikėlių
  • 2 lauro lapų
  • Po 8–10 žirnelių juodųjų ir kvapniųjų pipirų
  • 1 šaukštelio kalendrų sėklų
  • 2 šaukštų druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų obuolių acto

1. Baravykus papjaustykite graikinio riešuto dydžio gabaliukais (dar geriau – jei naudosite nepjaustytus, nedidelius grybus) ir apvirkite vandenyje su 1 šaukštu druskos apie 3 min., kad sumažėtų. Perpilkite į kiaurasamtį.
2. Į puodą įpilkite 1 litrą karšto vandens. Sudėkite į vandenį apvirtus baravykus ir prieskonius.
3. Grybus pavirkite apie 15 min. Pabaigoje supilkite actą.
4. Grybus su marinatu supilkite į sterilų stiklinį indą ir sandariai uždarykite.

· Skonį reguliuokite su actu ir cukrumi.
· Nemarinuokite labai didelių baravykų – rinkitės vidutinio dydžio arba labai mažus.
· Į stiklainį supilkite tiek grybų ir marinato, kad būtų apsemta iki pat viršaus.
· Šio recepto išeiga – 1 litras, tad jei gaminsite daugiau ar mažiau, ingredientų kiekius reguliuokite pagal tai.
· Sandariai uždarę indą, laikykite jį apvertę, kol atvės, tuomet laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve ir suvartokite per 6 mėnesius.

Alfo Ivanausko žiemiškai pamarinuoti baravykai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)