Blynams:

  • 6–7 vid. dydžio bulvių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 kiaušinio
  • akmens druskos
  • juodųjų pipirų „Tellicherry“
  • Aliejaus (kepti)
  • Krabų lazdelių (patiekti)
  • 6–8 snieginio krabo lazdelių
  • ½ raudonojo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 300 g pomidorų asorti
  • 150 g grietinės
  • 1 šaukšto krienų
  • 100 g grūdėtosios varškės
  • Ryšelio krapų

1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite per stambią tarką. Sutarkuokite taip pat ir svogūną.
2. Jeigu bulvės vandeningos, skystį nuspauskite ir nupilkite.
3. Į bulvių ir svogūnų tarkių masę įmuškite kiaušinį, įberkite akmens druskos, juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų – jo turi būti tiek, kad blynai būtų pusiau apsemti, ir dėkite blynų masę į keptuvę.
5. Vienam blynui naudokite po 2 šaukštus masės. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
6. Blynus nuvarvinkite nuo riebalų pertekliaus ant popierinio rankšluosčio.
7. Grietinę sumaišykite su krienais ir smulkiai supjaustytais krapais.
8. Pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat supjaustykite ir raudonąjį svogūną bei smulkiai česnaką.
9. Snieginio krabo lazdeles irgi supjaustykite, suberkite į pomidorus, pagardinkite akmens druska, juodaisiais pipirais.
10. Iškepusius blynus patiekite su grūdėtąja varške, grietinės ir krienų pagardu bei krabų lazdelių ir pomidorų salotomis.

Jei norite ypač traškių blynų, tarkius perplaukite vandeniu ir tik tuomet sumaišykite su likusiais ingredientais.

Šio rudens bulviniai blynai: vienas paprastas ingredientas juose nustebins
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)