6 porcijos

Reikės:

  • 1,2 kg vištienos dalių (kulšelių, kumpelių…)
  • 700 g nedidelių bulvių
  • 15 česnako skiltelių
  • 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos
  • 1 valg. š dižono garstyčių
  • 2 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 2 arb. š. česnako miltelių
  • 2 arb. š. svogūno miltelių
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • 1 arb. š. džiovinto rozmarino
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Viename dideliame dubenyje sumaišome visus prieskonius, alyvuogių aliejų, garstyčias ir išspaudžiame citrinos sultis, o likusias citrinos dalis taip pat sudedame į marinatą. Sudedame vištieną ir gerai išmaišome, kad visi vištienos gabalėliai pasidengtų marinatu. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt ar bent kelioms valandoms.
2. Orkaitę įkaitiname iki 220 C.
3. Bulves gerai nuplauname, supjaustome į 2-3 dalis.
4. Vištienos dalis sudedame į skardą.
5. Bulves sumaišome su likusiu nuo vištienos marinatu, apibarstome trupučiu druskos ir sudedame į skardą kartu su vištiena (citrinos gabalėlius išmetame). Ant skardos taip pat išdėliojame česnako skilteles (neluptas!) ir kepame įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Jeigu matote, kad pabaigoje kepimo vištiena dar gerai neapskrudo, galite įjungti grilio funkciją porai minučių. Skanumėlis!

Naudokite mėgstamas vištienos dalis, arba galite supjaustyti visą vištą dalimis.