Pagal žurnalistės Daivos Savickienės receptą pagamintą skanumyną jau išragavo visa redakcija.

Siūlome pabandyti ir jums – tikrai nenusivilsite. Taigi agurkus (tik žiūrėkite, kad šie būtų švieži, traškūs, o ne suvytę, praradę formą ar pageltę) supjaustykite riekelėmis ir šias suberkite į dubenį.

Nepripilkite pilno – geriausia, kai agurkai užima vos pusę dubens. Įberkite druskos pagal skonį (siūlome jos nepagailėti), saujelę krapų (tų tai turbūt niekada nebus per daug), įspauskite arba įberkite supjaustytas kelias skilteles česnako (pastarąjį galima pakeisti ir smulkiai supjaustytu svogūnu, bet mums su česnaku pasirodė skaniau), tuomet dubenį uždenkite lėkšte ir bent kelias minutes stipriai stipriai purtykite. Geriausia šį darbą patikėti vyriškoms rankoms.

Kai atidengsite, agurkai atrodys kaip vieną dieną paraugti – traškūs, su rūgštele ir česnako prieskoniu.

Linkime skanių likusios vasaros malonumų!

Greitai paruošiami ir traškūs Daivos agurkai