Gardžioji žuvienė su ant grilio kepta lašiša ir marinuotais agurkėliais

  • 1 ekologiško sultinio kubelio
  • 1 ilgavaisio agurko
  • Kelių marinuotų agurkėlių
  • 50 g korėjietiškų morkų
  • Kelių jaunų apvirtų bulvyčių
  • ½ citrinos
  • Gabaliuko šviežios lašišos
  • Kelių vėžių
  • Šiek tiek rūkytos lašišos
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Mėgstamų prieskoninių žolelių
  • Kelių svogūnų laiškų
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų „Tellicherry“

1. Lašišą iš abiejų pusių pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti ant grotelių. Kai žuvis iškeps, ją sumaigykite.

2. Sultinio kubelį dėkite į puodą su karštu vandeniu.

3. Agurkus supjaustykite patogiais valgyti gabaliukais. Taip pat supjaustykite ir bulves. Pasmulkinkite prieskonines žoleles ir svogūnų laiškus.

4. Į karštą sultinį sudėkite keptą ir rūkytą lašišą.

Alfas Ivanauskas gamina gardžiąją žuvienę su ant grilio kepta lašiša ir marinuotais agurkėliais
Foto: DELFI

5. Sudėkite korėjietiškas morkas ir daržoves. Pavirkite apie 10 min.

6. Virtus vėžius apskrudinkite ant grilio ir sudėkite į sriubą.

7. Galiausiai sudėkite svogūnus ir žoleles. Gausiai pagardinkite juodaisiais pipirais. Jei reikia, pagardinkite druska. Pagardinkite citrinos sultimis ir tarkuota žievele.

Gardžioji žuvienė su ant grilio kepta lašiša ir marinuotais agurkėliais
Foto: DELFI