Šiltojo sezono atributas


Pirmasis dešrainis, vokiečio mėsininko atvežtas į Jungtines Amerikos Valstijas, nė iš tolo nepriminė to patiekalo, kuris dabar patiekiamas greitojo maisto restoranuose. Tuomet dešrainiu buvo vadinama dešrelė, įdėta tarp dviejų duonos riekelių – bandelės pakeitė duoną tik po 30 metų. Dabar dešrainis yra vienas populiariausių greitai paruošiamų patiekalų, o jo skonį papildo įvairūs daržovių ingredientai bei mėgstami padažai.

„Dešrainiai jau nebėra tik pakelės maistas – šviežia bandelė, aukščiausios kokybės dešrelė, daržovės bei sodraus skonio padažas šį patiekalą gali paversti tikra iškylos pažiba“, – rašoma lietuviškų pagardų gamintojo „Daumantų“ pranešime spaudai.

Augantis greitai paruošiamų patiekalų populiarumas skatina neatsilikti ir gamintojus. Parduotuvių lentynose gausu įvairiausių padažų, suteikiančių dešrainiams išskirtinį skonį. Daugeliui įprasti skoniai yra pagardinami tokiais ingredientais kaip saulėje džiovinti pomidorai, Kaukazo žolelės, marinuotų agurkų gabalėliai, puikiai papildančiais populiarius vasaros patiekalus.

Gardžiam patiekalui – tik mėgstami produktai


Meilę maistui savo tinklaraštyje nuolat išreiškianti Asta Černė, geriau žinoma kaip „Saulėta virtuvė“, prisipažįsta, kad greitasis maistas nėra dažnas svečias jos virtuvėje. Visgi, savo skaitytojus ji visuomet skatina nebijoti eksperimentų bei naujų skonių kūrimo, todėl įkvėpta Čikagoje ragautų dešrainių, nusprendė sukurti tokį receptą, kuriuo didžiuodamasi galėtų pavaišinti net didžiausius greitojo maisto gerbėjus.

A. Černė prisipažįsta, kad dešrainiai jai asocijuojasi su vasara, valgymu lauke ir grilio aromatu. Jos lengvai paruošiamas dešrainių su šonine, čederiu bei avokadais receptas būtent tai ir primena. Pasak maisto tinklaraštininkės, pačios gaminti patiekalai visuomet būna artimiausi širdžiai, tačiau visada reikia naudotis viena taisykle – naudoti tik tuos produktus, kurie nepalieka vietos abejonėms.

„Kad ir kuriame pasaulio krašte dešrainius bevalgytumėte, taisyklė, tikiu, yra labai paprasta – rinkitės tuos produktus, kuriuos tikrai mėgstate: gardžiausias dešreles, mėgstamiausius padažus, skaniausią sūrį, šviežiausias daržoves. Minkštas ir kvapnias bandeles, beje, galite išsikepti ir patys, tik tuomet greitas maistas jau nebebus toks greitas“, – patarimu dalijasi A. Černė ir priduria, kad norintiems Tarptautinę dešrainių dieną paminėti skaniai, šis receptas taps puikios vasaros dienos dalimi.

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

„Saulėtos virtuvės“ dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

Porcijos: 4 dešrainiai

Paruošimas: 25 min.

Jums reikės:

4 dešrainių bandelių (naminių ar pirktinių), 4 pieniškų arba grill dešrelių, 4 riekelių šoninės, 4 valg. š. pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais, 4 arb. š. Dižono garstyčių, 8 salotos lapų, 2 avokadų, 50 g čederio sūrio, ¼ nedidelio raudono svogūno, skrudintos šoninės kubelių, šviežių petražolių.

Patiekti:

Keptų bulvyčių, mėgstamo padažo (pvz., majonezo-grietinės).

Gaminimas:

Pieniškas arba grill dešreles apsukite šoninės juostelėmis. Sutvirtinkite dantų krapštukais, kad kepdama šoninė nenukristų.

Dešrainių bandeles ir šonine apsuktas dešreles dėkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų ir kepkite, kartkartėmis apversdami, kol bandelės sušils, o dešrelės su šonine – gražiai apskrus. Jei neturite galimybės naudotis kepsnine, bandeles ir dešreles paskrudinti galite iki 210 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje: dešreles kepkite apie 15 minučių, o bandelėms pašildyti užteks vos poros minučių.

Pašildytas dešrainių bandeles išilgai įpjaukite tiek, kad galėtumėte patogiai sudėti įdarą.

Bandelių vidų ištepkite pomidorų padažu ir garstyčiomis. Į kiekvieną bandelę dėkite po porą salotų lapų, po pusę plonomis riekelėmis supjaustyto avokado. Įdėkite paskrudintą dešrelę su šonine. Viršų apiberkite tarkuotu čederio sūriu (užbertas ant karštos dešrelės jis šiek tiek išsilydys), smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, skrudintos šoninės kubeliais ir šviežiomis kapotomis petražolėmis.
Patiekite su keptomis bulvytėmis ir mėgstamu padažu.

„Saulėtos virtuvės“ dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)