• 100 g šaltame vandenyje išmirkytų moliūgų sėklų
  • 100 g kietojo sūrio
  • 1 citrinos
  • 1 skiltelės česnako
  • Saujos šviežio baziliko
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio akmens druskos
  • Duonos lazdelių, duoniukų ir šviežių daržovių (patiekti)

1. Nupilkite vandenį nuo moliūgų sėklų ir dėkite į virtuvinį smulkintuvą.
2. Ten pat įdėkite skiltelę česnako, baziliko, druskos, kelis šaukštus aliejaus, kietojo sūrio ir citrinos sulčių.
3. Viską sutrinkite.
4. Konsistenciją reguliuokite aliejumi – ji turi būti šiek tiek skystoka.
5. Patiekite su lazdelėmis, duoniukais, agurkais, salierais ir kitomis daržovėmis.

· Moliūgų sėklas prieš gamindami pusvalandį palaikykite šaltame vandenyje.
· Šis pestas tik prie salotų ir makaronų.
· Jei mėgstate česnaką, jo dėkite daugiau.
· Galite naudoti ir citrinos žievelę.
Moliūgų sėklų pestas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)