• 120 g šviežio ožkų pieno sūrio su pelenais
  • 1 ilgavaisio agurko
  • 1–2 šaukštelių baltojo vyno acto
  • 1 šaukštelio nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • akmens druskos
  • juodųjų pipirų „Tellicherry“
  • Ryšelio krapų
  • Ryšelio svogūnų laiškų
  • 2 vid. dydžio virtų burokėlių
  • 4–5 marinuotų agurkėlių
  • 200 g šaldytų vyšnių
  • 1 l kefyro
  • Baziliko lapelių (patiekti)
Ypatingieji šių metų Alfo Ivanausko šaltibarščiai, mušantys visus rekordus

1. Iš šviežio ožkų pieno sūrio padarykite rutuliukus.
2. Ilgavaisį agurką supjaustykite kubeliais, pašlakstykite baltojo vyno actu, suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų, įberkite akmens druskos, juodųjų pipirų „Tellicherry“ ir palikite 5–7 min.
3. Supjaustykite krapus, pabarstykite juos druska, supjaustykite svogūnų laiškus ir sumaišykite su agurkais.
4. Plonai supjaustykite burokėlius, plonomis riekelėmis supjaustykite marinuotus agurkėlius, sudėkite šaldytas vyšnias, viską išmaišykite su agurkais. Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Jei reikia, paskaninkite druska ir pipirais.
5. Sriubą patiekite su sūrio rutuliukais ir baziliko lapeliais.

· Tam, kad šaltibarščiai būtų kvapnesni, sutrinkite krapus su druska ir dėkite juos į šaltibarščius pradžioje, o ne pabaigoje.
· Ypatingo gaivumo suteiks pusvalandį šaldiklyje išbuvęs kefyras.
· Puikiai tinka su gruzdintomis „fri“ bulvytėmis.

Ypatingieji šių metų Alfo Ivanausko šaltibarščiai, mušantys visus rekordus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)