Keletas patarimų gaminant šiuos laivelius. Jeigu nemėgstate ar negalite valgyti aštresnio maisto, tuomet aštraus padažo dėkite labai minimaliai. Sojos padažo kiekį taip pat galite reguliuoti pagal savo skonį. Mano naudotas sojos padažas buvo sumažinto sūrumo, tad jo dėjau tiek, kiek nurodyta recepte, bet jeigu naudojate tradicinį sojos padažą, tuomet kiekį sumažinkite pagal savo skonį (kad nebūtų per sūru). Taip pat būtinai nepamirškite vieno svarbiausių ingredientų – pekano riešutų. Jie suteiks vištienos faršui ne tik papildomo skonio, bet ir to skanaus traškumo. Salotų laiveliams rinkitės „Romaine“ arba „Iceberg“ tipo salotas, kadangi jų lapai yra vieni traškiausių.

5 porcijos

Skanieji salotų laiveliai su azijietiška vištiena

Reikės:

  • 450 g vištienos faršo
  • 1 geros saujos susmulkintų svogūnų laiškų (geriausia baltosios dalies)
  • 1 morkos
  • 1 saujos pekano riešutų
  • 1 gabalėlio šviežios imbiero šaknies
  • 3 skiltelių česnako
  • 0,5 arb. š. kepintų sezamų aliejaus
  • salotų lapų, pvz.: „Iceberg“ arba „Romaine“, (patiekimui)
  • 1 saujelės susmulkintų svogūnų laiškų (patiekimui)
  • alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • sezamo sėklų (nebūtina)


Padažui:

  • ¼ stiklinės (60 ml) medaus
  • ¼ stiklinės (60 ml) sojos padažo
  • 2 valg. š. aštraus skysto padažo
  • 1 valg. š. balto vyno acto
Skanieji salotų laiveliai su azijietiška vištiena

Gaminimas:

1. Didelėje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų alyvuogių aliejaus ant vidutinės stipresnės ugnies. Sudedame vištienos faršą ir nuolat maišome, kad faršas nesukeptų į didelius gabalėlius. Kepiname, kol išgaruoja nuo faršo susidaręs skystis ir faršas gražiai apskrunda. Po to faršą sudedame į dubenį.

2. Morką nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Imbiero gabalėlį ir česnako skilteles nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Riešutus sukapojame.

3. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, sudedame morką, 1 gerą saują susmulkintų svogūnų laiškų ir kepiname apie minutę. Tada sudedame imbierą, česnaką ir riešutus, gerai išmaišome ir pakepiname apie minutę. Daržoves sudedame į indą su vištiena.

4. Padažas – mažame puode sumaišome visus padažui skirtus ingredientus, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas užverda, tada sumažiname ugnį ir kaitiname vis pamaišant, kol padažas šiek tiek sutirštėja (maždaug 5-7 minutes). Tada padažą supilame į tą pačią didelę keptuvę, kurioje kepėme vištieną ir daržoves, pakaitiname apie pora minučių ant silpnos ugnies, sudedame vištieną, daržoves ir sezamų aliejų, gerai išmaišome ir pakaitiname 30 sekundžių.

5. Patiekimas – salotų lapus sudedame ant lėkštės, į kiekvieno lapo vidurį įdedame po 2-3 šaukštus kepto faršo (priklausomai nuo salotos lapo dydžio), apibarstome svogūnų laiškais, sezamo sėklomis ir patiekiame.

Skanaus!

Skanieji salotų laiveliai su azijietiška vištiena