Turguje pas mėsininką paprašykite itin plonai supjaustyti veršieną. Dar parsinešę į namus paploninkite mėsos muštuvu. Nusipirkę supjaustyto ir vakuume supakuoto brandinto Parmos, San Daniele, Norcia arba Serano kumpio supjaustykite tokio dydžio gabaliukais, kad gražiai padengtų veršienos riekeles. Veršienos jokiu būdu nesūdykite, nes mėsa kepdama pasisavins druską iš kumpio. Pabarstykite juodaisiais pipirais iš malūnėlio.

Pavoliokite kepsnelį į miltus, bet tik viena – veršienos puse. Miltuota puse ir dėkite į šiltą išlydytą sviestą. Kepsnelių nereikia vartyti, jie troškinami sviesto ir vyno garuose. Sviestą dar šiek tiek galima pašlakstyti tyru alyvuogių aliejumi, tai padidins dūmingumą ir suteiks mėsai elegantišką prieskonį.

Kad padažas būtų aromatingesnis, sviestą lydykime ne mentele, o tiesiog šalavijų šakele. O dėdami lapelius ant kumpio, apverskite išorine puse į viršų.

Patiekdami kepsnelius gausiai apšlakstykite susiformavusiu sviesto, miltų ir vyno padažu. Prie šio patiekalo nederinkite bulvių. Jis užkandamas balta malkų krosnyje kepta duona, jos minkštimu patogu išlaižyti ir padažą.

Patiekalui pagaminti naudojame:

Ingredientai 4 asm.:

- 8 riekelės veršienos
- 8 gabaliukai kumpio
- 8 šalavijo lapeliai
- 60 g sviesto
- baltojo vyno taurė
- miltai
- tyras alyvuogių aliejus
- juodieji pipirai iš malūnėlio

Gaminimas:

- itin plonais gabaliukais supjaustykite veršieną, dar paploninkite muštuvu
- plonai supjaustytą kumpį dėkite ant veršienos, kad lygiai padengtų paviršių
- ištieskite ant kumpio apverstą šalavijo lapelį
- visus tris sluoksnius persmeikite dantų krapštuku
- veršienos puse kepsnelį pavoliokite į miltus
- keptuvėje išlydykite sviestą
- pašlakstykite alyvuogių aliejumi
- dėkite miltuota puse į keptuvę, nesūdykite, neapverskite
- kai mėsa apkeps, nugarinkite baltuoju stalo vynu
- dar kelias minutes palikite kepti, kol padažas sutirštės
- pabarstykite juodaisiais pipirais iš malūnėlio
- patiekdami lėkštėje gausiai palaistykite keptuvėje susiformavusiu padažu

Jurga Jurkevičienė gamina itališkus kepsnelius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)