Labai svarbu, kad pomidorų tyrė būtų nerūgšti, todėl neapoliečiai naudoja aukštos kokybės pomidorus, panašiai kaip gamindami picą „Margherita“, kuriuos sutarkuoja į padažą. Pomidorų tyrę būtina ilgai troškinti. Svogūnus pakepiname aukštos kokybės tyrame alyvuogių aliejuje. Jis taip pat suteikia malonų aromatą mūsų padažui. Apie valandą tyrę gariname ant lengvos ugnies.

Baklažanų kartumą panaikiname po šaltu vandeniu nuplovę stambią druską, kuria pabarstėme ir palikome riekeles valandą kiaurasamtyje.

Tarp baklažanų sluoksnių barstome daug smulkiai sutarkuoto „parmigiano reggiano“ sūrio, tačiau nei sūris nei Parmos miestas patiekalo pavadinimui įtakos neturėjo. „Parmiciana“ yra sicilijos dieliektu vadinama žaliuzės juostelė. Sluoksniais dedami baklažanai primena iš juostelių sukonstruotas užuolaidas.

Homogeniškumo sluoksniams suteikia karvių pieno mocarella „fior di latte“, panašiai kaip kepant picą.

„Parmigiana“ tai – pakankamai sotus patiekalas, tačiau nekaloringas. Mat subalansuojame kalorijas pomidorų rūgštimi. Iš baklažanų išsausiname aliejų jas išdėliodami ant sugeriamojo popieriaus.

Jei „parmigiana di melanzane“ patiekiama keraminiame vienos porcijos inde, svarbu, kad kepant aliejus neatsiskirtų nuo padažo. Todėl būtina gerai įkaitinti orkaitę arba picos krosnį.

Baklažanų „parmigiana“

Patiekalui pagaminti naudojame:

Ingredientai :

- 1 stambus baklažanas
- 1 svogūnas
- saulėgrąžų aliejus
- tyras alyvuogių aliejus
- pomidorų tyrė
- 350 g mozarellos „fior di latte“
- 250 g tarkuoto sūrio parmigiano reggiano
- bazilikai

Gaminimas:

- supjaustykite baklažanus išilgai 1 cm aukščio riekėmis
- pabarstykite stambia druska, sudėkite į kiaurasamtį
- po valandos druską nuplaukite, išsausinkite išdėliodami riekes ant rankšluosčio
- keptuvėje lengvai pakaitinkite saulėgrąžų aliejų
- sudėkite baklažanus, kai paruduos, apverskite
- sudėkite ant sugeriamojo popieriaus, kad išsausėtų aliejus
- kitoje keptuvėje pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų
- pakepinkite aliejuje susmulkintus svogūnus
- supilkite litrą pomidorų tyrės
- sudėkite bazilikus, kepinkite, kol tyrė sutirštės
- keramikos indo dugną patepkite pomidorų tyre
- sudėkite vieną sluoksnį baklažanų, pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu
- padėliokite kubeliais supjaustytą mocarelą
- vėl tepkite pomidorų tyrę, barstykite tarkuotą parmigianą ir mocarelą
- kepkite orkaitėje apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje
- patiekdami lėkštėje baklažanų porciją pabarstykite smulkintu parmigiano reggiano sūriu
- patiekite su baziliko šakele

Jurga Jurkevičienė gamina baklažanų „parmigiana“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)