Reikės:

  • 2 stiklinių miltų (aukščiausios rūšies)
  • Žiupsnelio druskos
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinės vandens
  • Aliejaus (kepti)

Įdarui I:

  • 1 2 šviežio sausai brandintos jautienos maltinių
  • 1 svogūno
  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 5–6 šaukštelių sultinio želės

Įdarui II:

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (kalendrų, petražolių, krapų, mėtų)
  • 80 g fetos
  • 1 rutuliuko mocarelos
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų


1. Miltus suberkite į dubenį, įberkite druskos, supilkite aliejų. Vandenį užvirinkite ir supilkite tiesiai ant miltų. Pirmiausia išmaišykite šaukštu, o po to minkykite rankomis. Jei reikia miltų – šiek tiek pamiltuokite stalą, bet nepersistenkite.
2. Suformuokite rutuliuką ir palikite maždaug 30 min. Uždenkite plėvele, kad neapdžiūtų.
3. Šviežio sausai brandintos jautienos maltinį susmulkinkite.
4. Svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite smulkia tarka.
5. Mėsą ir svogūną sumaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų, išmaišykite.
6. Antram įdarui susmulkinkite kalendras, petražoles, krapus ir mėtas. Fetą sutrupinkite rankomis, mocarelą susmulkinkite tiek, kad galima būtų pagaminti faršą, galite tai padaryti rankomis – suplėšyti. Pagal pageidavimą įberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Sumaišykite su smulkintomis žolelėmis.
7. Tešlą paskirstykite nedideliais gabaliukais ir iškočiokite plonus lakštelius. Ant vienos lakštelio pusės sudėkite norimą faršą, prie mėsos faršo ant kiekvieno lakštelio dar pridėkite po šaukštelį sultinio želės. Uždenkite faršą kita lakštelio puse ir kruopščiai užspauskite. Galite tai padaryti šakute.
8. Lygiai taip pat suformuokite čeburekus su sūrio įdaru.
9. Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite čeburekus iki aukso spalvos. Nedėkite daug čeburekų į keptuvę, nes aliejus labai atšals ir tada čeburekai jo per daug prisigers.
10. Iškepusius čeburekus išimkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejus. Gražiai paserviruokite ir patiekite iš karto.

· Jeigu svogūnas aitrus, užplikykite jį verdančiu vandeniu, palaikykite minutę, nupilkite ir perplaukite lediniu vandeniu.
· Pasistenkite naudoti šviežiai grūstus pipirus, o ne jau maltus iš pakelio. Taip patiekalas bus kvapnesnis.
· Taip pat faršo sultingumui galima įpilti į jį kažkiek vandens arba sultinio. Bet pasirinkite vieną būdą, kad faršas nebūtų per skystas.

Sultinio želė faršo sultingumui

  • 3 lapelių želatinos
  • 1 stiklinės ekologiško sultinio
  • Kelių šakelių mėgstamų prieskoninių žolelių

1. Užmerkite želatinos lapelius vandenyje 5–7 min. Kai išbrinks, nuspauskite, sudėkite į karštą sultinį ir išmaišykite.

2. Žoleles smulkiai supjaustykite ir suberkite į sultinio ir želatinos tirpalą. Viską sustingdykite.

Alfo Ivanausko čeburekai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)