Beje, mažas patarimas dėl avokado. Nebijokite pirkti kietų avokadų, jeigu neplanuojate jų naudoti tą pačią dieną. Tiesiog palikite avokadą „sunokti“ kambario temperatūroje šalia obuolių ar bananų ir sekančią dieną avokadas bus reikiamo minkštumo. Galite palikti ir porai dienų, tada avokadas dar labiau suminkštės.

Skanių pusryčių!

4 porcijos

Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio minkšto avokado
  • 3 kietai virtų kiaušinių
  • 1 mažos skiltelės česnako
  • 2 arb. š. citrinos sulčių
  • 2 arb. š. majonezo
  • druskos, juodųjų pipirų


Gaminimas:

1. Išimame avokado minkštimą, apšlakstome citrinos sultimis ir sutriname šakute.
2. Kiaušinius nulupame ir supjaustome kuo smulkiau.
3. Česnaką nulupame, sutriname česnako spaustuku.
4. Visus užtepėlės ingredientus sumaišome viename indelyje, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir tepame ant paskrudinto batono riekelių.

Skanaus!

Avokado ir kiaušinių užtepėlė
Foto: Recepto autorė