Tyras aukštos kokybės alyvuogių aliejus padeda organizmui įsisavinti ne tik česnako antibiotiką, bet ir svarbią pipiro cheminę medžiagą – kapsaiciną.

Labai svarbu, kad spaghetti formato pasta būtų perleista per bronzos formas, tik tokia pasta nesuvirs, liks al dente – kieta, ir nekels glikeminio indekso. Į puodą pilkite daug vandens, kad pasta turėtų vietos virti. Proporcija skaičiuojama taip: litras vandens, šimtas gramų pastos. Pastai verdant nepamirškite nupilti į puodelį virimo vandens, nes jame daug organizmui naudingo krakmolo. Virimo vandeniu sudrėkinkite padažą ir česnakas liks sultingas.

Išvirusią pastą nupilkite, suverskite į keptuvę su padažu ir gerai ant ugnies išmaišykite. Patiekdami dar pašlakstykite likusiu keptuvėje padažu.

Aglio, olio, peperoncino – česnakas, aliejus, aitrioji paprika

Patiekalui pagaminti naudojame:

Ingredientai 4 asm.:

- 320 g per bronzos formas perleistų spaghetti
- 3 skiltelės česnako
- 1 skiltis džiovinto pipiro
- tyras alyvuogių aliejus
- stambi elektriniu plakikliu susmulkinta druska

Gaminimas:

- užvirinkite vandenį, pasūdykite
- sudėkite spaghetti
- kai užvirs pasta samčiu nupilkite į puodelį virimo vandens
- keptuvėje lengvai pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų
- smulkiai supjaustykite česnaką, suberkite į šiltą aliejų
- sutrupinkite pirštais aitrųjį pipirą tiesiog į padažą, atskirdami kotelį
- kad česnakas nepradėtų degti užpilkite virimo vandeniu
- nupilkite spagečius, suverskite į padažą
- gerai išmaišykite
- šakute pakabinkite pastos ir susukite samtyje tarsi paukščio lizdelį
- patiekite lėkštėje pašlakstydami pastą keptuvėje likusiu padažu

Aglio, olio, peperoncino
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)